Radio Opole » Dobrze być w formie
2022-12-15, 11:25 Autor: Miejska Biblioteka Publiczna im. Jana Pawła II w Opolu / Filia nr 4 ul. Książąt Opolskich 48-50 - Opole

„Naturalne wzmacnianie odporności” – spotkanie z Dominiką Bujarą

[materiały organizatora]
[materiały organizatora]
Zapraszamy na spotkanie z Dominiką Bujarą (z d. Krajczy), znaną i lubianą przez uczestników wydarzeń dietetyczką i fitoterapeutką. Tym razem posłuchamy o zdrowych nawykach, które pomagają budować silny układ odpornościowy.
Jak przygotować się na wymagający okres jesienno-zimowy? Jak zmienić swoje codzienne przyzwyczajenia? Dlaczego warto nie tylko dbać o jakościowy sen i umiejętnie eliminować stres, ale też wzbogacić swoją dietę o naturalne i cenne składniki dostępne w ogrodach i sklepach ze zdrową żywnością? A kiedy już zachorujemy, jak możemy wzmocnić swój organizm przy pomocy ziół, grzybów, suszonych owoców, czyli najzdrowszych suplementów?

Odpowiedź przyniesie nam spotkanie z Dominką Bujarą, na którym poznamy kilka praktycznych przepisów na naturalne środki wzmacniające odporność, a część z nich będziemy mogli spróbować na miejscu, przy pięknej oprawie, smacznych niespodziankach i rzetelnej wiedzy. Spodziewajmy się zatem – jak zawsze – świetnego wspólnego wieczoru!

„Naturalne wzmacnianie odporności” – spotkanie z Dominiką Bujarą
Filia nr 4 MBP, ul. Książąt Opolskich 48-50, Opole
16 grudnia 2022 (piątek), godz. 18:00
wstęp wolny

Dobrze być w formie

2024-12-26, godz. 10:12 Boomersi i pokolenie X zaniedbują aktywność fizyczną Aż 57 proc. osób z pokolenia „baby boomers” i 42 proc. osób z pokolenia X nie podejmuje żadnej aktywności fizycznej - wynika z raportu, który ukazuje… » więcej 2024-12-25, godz. 09:45 Obecne starsze pokolenie jest znacznie zdrowsze od poprzednich Poprawa edukacji, odżywiania i warunków sanitarnych w XX wieku prawdopodobnie odegrała kluczową rolę w poprawie zdolności poznawczych, lokomotorycznych… » więcej 2024-12-24, godz. 09:16 Wieczerzę wigilijną można i warto przygotować tak, by była jednocześnie smaczna i zdrowa Barszcz z uszkami, pierogi, karp, a także m.in. sernik i kutia - łącznie 12 tradycyjnych potraw, które przyrządza się na wieczerzę wigilijną. Specjalista… » więcej 2024-12-23, godz. 13:02 Kto szybciej chodzi, jest zdrowszy metabolicznie Subiektywnie oceniana prędkość chodu może być łatwym i szybkim w użyciu wskaźnikiem zdrowia metabolicznego u osób otyłych - informuje pismo „Scientific… » więcej 2024-12-19, godz. 13:41 Mniej telewizji, więcej książek - przepis na życie bez demencji Aktywności społeczne i stymulujące umysł, takie jak czytanie lub rozmowy z innymi osobami, są korzystne dla pamięci i myślenia. Niekorzystnie wpływają… » więcej 2024-12-18, godz. 11:30 Coraz częściej dorośli są narażeni na choroby zakaźne wieku dziecięcego Coraz częściej dorośli są narażeni na choroby zakaźne wieku dziecięcego. Związane jest to m.in. z wygaśnięciem ich odporności poszczepiennej, ale także… » więcej 2024-12-17, godz. 12:42 Dietetyk: dieta wegańska u dzieci nie jest zalecana Instytut Matki i Dziecka nie zaleca stosowania diety wegańskiej u małych dzieci. Dieta wegetariańska w tej grupie wymaga zaś odpowiedniego zbilansowania, regularnych… » więcej 2024-12-14, godz. 11:39 Dietetyczka: warto zachować umiar podczas obfitych, świątecznych posiłków Świąteczny czas to okazja do rodzinnych spotkań i obfitych posiłków, ale warto zachować umiar - podkreśliła we wtorek dietetyczka ze Śląskiego Uniwersytetu… » więcej 2024-12-13, godz. 11:16 Przez całą dobę mózg lepiej pracuje po ćwiczeniach fizycznych Nasz mózg lepiej pracuje po ćwiczeniach fizycznych. Krótkoterminowe pozytywne skutki ćwiczeń mogą trwać całą dobę - piszą naukowcy na łamach „International… » więcej 2024-12-11, godz. 09:15 Dr Szumowska: gorzej wykonujemy zadania wymagające podzielności uwagi Na ogół zadania wymagające podzielności uwagi wykonujemy gorzej; reagujemy wolniej, popełniamy więcej błędów - powiedziała PAP dr Ewa Szumowska z Instytutu… » więcej
1234567
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »