Radio Opole » Dobry wieczór, tu Opole » Posłuchaj rozmów z naszymi gośćmi » Artur Owczarski o najnowszej książce i cajuńskiej…
2022-10-19, 21:14 Autor: Beata Granatowska

Artur Owczarski o najnowszej książce i cajuńskiej kuchni

Artur Owczarski o najnowszej książce i cajuńskiej kuchni
Artur Owczarski o najnowszej książce i cajuńskiej kuchni
Luizjana jest jak gumbo, tradycyjna potrawa tego stanu - twierdzi Artur Owczarski w swojej najnowszej książce: "to tygiel składników, miks smaków, mieszanka, gulasz, zupa, manifestacja różnorodności, erupcja zagmatwania". Z autorem rozmawialiśmy o cajuńskiej kuchni, niezmierzonych bagnach z aligatorami i twardych ludziach, którzy tam żyją.

Zobacz także

2022-10-12, godz. 20:03 Andrzej Szarometa o polskich kolejach oraz programie DiscoverEU 11.10 rozpoczęła się kolejna odsłona programu DiscoverEU. 35 tysięcy osiemnastolatków z Unii Europejskiej ( w tym 5,5 tys. Polaków) będzie mogło za darmo… » więcej 2022-10-12, godz. 10:47 Dr hab. inż. Filip Górski o projekcie protezy wykonywanej na drukarce 3D Proteza wykonana w kilka godzin na drukarce 3D? To możliwe, jak udowodnili naukowcy z Politechniki Poznańskiej, ich projekt, AutoMedPrint, został uznany za… » więcej 2022-10-11, godz. 10:50 Prof. Tomasz Grzyb o pokoleniu millenialsów Ich świat kręci się wokół internetu, czerpią stamtąd wiedzę o życiu i komunikują się poprzez media społecznościowe i smartfon. Czy to tylko zmiana… » więcej 2022-10-06, godz. 20:46 Jarosław Tomanik i Stanisław Gaweł o night skatingu organizowanym w Opolu Nocna jazda rolkarzy odbędzie się 8 października w Opolu. Miłośnicy tego sportu przejadą 20 km ulicami miasta przy dźwiękach muzyki i w towarzystwie..… » więcej 2022-10-04, godz. 16:12 Łukasz Berlik o popularyzacji wiedzy o ptakach Jestem na pTAK - to hasło różnych ciekawych przedsięwzięć, których wspólnym mianownikiem jest popularyzacja wiedzy o ptakach. Przy okazji działań pomocowych… » więcej 2022-09-30, godz. 21:38 Dr Ewa Drozdowicz-Jastrzębska o tym, jak radzić sobie z lękami Lęk przed ciemnością należy do najbardziej pierwotnych, a sezon jesienno-zimowy skąpi nam światła. Pojawia się obniżenie nastroju w postaci chandry czy… » więcej 2022-09-28, godz. 21:47 Olaf Deriglasoff o nieszablonowym podejściu do tworzenia muzyki Czy można tworzyć w Polsce piosenki, które nie należą do tak promowanego nurtu disco polo albo seryjnie produkowanych przebojów z tzw. playlist Cyrk Deriglasoff… » więcej 2022-09-27, godz. 21:30 Sławomir Koper o gwiazdach teatru, kabaretu, kina i sportu w czasie międzywojnia Mieli sławę i przywileje w czasach, gdy większość żyła bardzo szaro i skromnie. Polacy ich kochali, bo swoim talentem ubarwiali nieciekawą rzeczywistość… » więcej 2022-09-27, godz. 15:08 Andrzej Stadnik chce uratować nyski od zapomnienia... Lokalna historia ważna jest dla mieszkańców, zwłaszcza, gdy przeszłość ich miasta wydaje się bogatsza niż teraźniejszość. Nysanin Andrzej Stadnik chciałby… » więcej 2022-09-25, godz. 17:59 Tomasz Frąckiewicz o tym, że każda roślina w naszym ogrodzie może być lekiem Nie tylko mięta i szałwia! Niemal każda roślina w naszym ogrodzie może być lekiem, jeśli potrafimy ją dobrze przygotować. Zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym… » więcej
4142434445
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »