Radio Opole » Dobry wieczór, tu Opole » Posłuchaj rozmów z naszymi gośćmi » O metodach na konserwowanie żywności rozmawiamy…
2022-10-28, 14:24 Autor: Beata Granatowska

O metodach na konserwowanie żywności rozmawiamy z Tomaszem Fronckiewiczem

Tomasz Fronckiewicz [fot. archiwum prywatne]
Tomasz Fronckiewicz [fot. archiwum prywatne]
Mimo szalejącej drożyzny, wciąż kupujemy za dużo, a potem różne produkty się marnują. Pora więc przypomnieć sobie metody naszych przodków na konserwowanie żywności i poznać nowe. Warto, bo korzyści są spore: oszczędzamy i nie marnujemy a także możemy cieszyć się naturalnym smakiem. Gościem audycji jest Tomasz Fronckiewicz.

Zobacz także

2024-08-14, godz. 09:36 Lato na płótnie, od Arcimbolda po Picassa w rozmowie z Martą Motyl Giuseppe Arcimboldo znany jest ze swoich niezwykłych portretów tworzonych z owoców, warzyw i kwiatów, który w malarstwie stał się symbolem interpretacji… » więcej 2024-08-13, godz. 10:23 Kamala Harris nową siłą na amerykańskiej scenie politycznej? Rozmowa z Elizą Sarnacką- Mahoney Gwałtowny spadek poparcia dla Joe Bidena zdawał się być idealną szansą dla Donalda Trumpa na powrót do Białego Domu. Jednak pojawienie się Kamali Harris… » więcej 2024-08-12, godz. 10:50 Wspinaczka ściankowa zyskuje na popularności – rozmowa z Jackiem Matuszkiem, alpinistą i paralotniarzem Wielki sukces Aleksandry Mirosław na arenie międzynarodowej sprawił, że wspinaczka ściankowa, dotychczas uważana za niszową dyscyplinę sportu, zyskuje… » więcej 2024-08-09, godz. 08:43 Dlaczego sport pełni ważną rolę w życiu? Igrzyska Olimpijskie to dobry powód, by zastanowić się jaką rolę pełni sport w naszym życiu. Nie każdy ma talent do uprawiania go w wersji wyczynowej… » więcej 2024-08-07, godz. 13:37 Jak ciekawie pokazać historię i historyczne postaci w muzeach - rozmowa z Izabelą Jasińską z Muzeum Śląska Opol… Nie interesuje Cię twórczość Marii Konopnickiej? Uważasz, że jest nudna i staroświecka? To zapraszam do muzeum poetki w Suwałkach, bo jest nowoczesne i… » więcej 2024-08-06, godz. 11:43 Granice prowokacji w sztuce. O refleksjach po ceremonii otwarcia Igrzysk Olimpijskich z prof. Kazimierzem Ożogiem Spadła temperatura sporu na temat kogo i jak obraziła ceremonia, a przynajmniej jej kulturalna część, otwarcia Igrzysk Olimpijskich. W związku z tym, na… » więcej 2024-08-02, godz. 11:54 Co łączy wedlowską czekoladę z zieloną sukienką i krową? Wbrew pozorom pytanie, co łączy wedlowską czekoladę z zieloną sukienką i krową, nie jest testem na inteligentne skojarzenia. To tylko kilka symbolicznych… » więcej 2024-08-01, godz. 11:56 Aleksander Sowa o ostatnim kryminale z postacią policjanta Emila Stompora Na zboczu klasztoru w Tyńcu znaleziono martwego księdza. Czy to samobójstwo czy zabójstwo? Policjant, który bada sprawę podejrzewa to drugie, a mur milczenia… » więcej 2024-07-31, godz. 13:30 "Sokołowsko polecamy, ale jest to jedna z wciąż niewykorzystanych szans na przyciągnięcie turystów" Polskie Davos, czyli Sokołowsko na Dolnym Śląsku przypomniała Olga Tokarczuk w powieści "Empuzjon". Z tą malowniczą miejscowością był związany pisarz… » więcej 2024-07-30, godz. 13:06 Jeść to czy nie jeść? O wakacyjnych przekąskach rozmawiamy z Tomaszem Fronckiewiczem Co robić, żeby w czasie wakacyjnego wyjazdu nie stać się ofiarą fastfoodów, nie wydawać kroci w restauracjach, ale też nie tracić czasu "przy garach"?… » więcej
12345
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »