Radio Opole » Dobry moment » Posłuchaj rozmów z naszymi gośćmi » Sebastian Szczurek z opolskiego oddziału ZUS przypomina…
2021-05-18, 10:57 Autor: Agnieszka Wawer-Krajewska, Wiesław Kolbusz

Sebastian Szczurek z opolskiego oddziału ZUS przypomina, jak realizować bon turystyczny

Sebastian Szczurek [fot. Paula Hołubowicz]
Sebastian Szczurek [fot. Paula Hołubowicz]
Wielkimi krokami zbliżają się wakacje. Znoszenie ograniczeń w podróżowaniu powoduje coraz większe zainteresowanie wyjazdami. Postanowiliśmy zatem przypomnieć, jak realizować bon turystyczny. Czy opłacimy nim pobyt za granicą? Czy można go wymienić na gotówkę? Do kiedy przysługuje to świadczenie? Na wszystkie te pytania odpowie Sebastian Szczurek, Regionalny Rzecznik Prasowy ZUS województwa opolskiego.

Zobacz także

2021-06-22, godz. 10:44 Sebastian Szczurek o tym, czy możemy kogoś upoważnić do tego, aby załatwił za nas sprawy w ZUS Wielkimi krokami zbliża się sezon urlopowy. Wyjeżdżając na letni wypoczynek zostawiamy za sobą szarą codzienność i bieżące sprawy. Co jednak zrobić… » więcej 2021-06-22, godz. 10:35 Klaudiusz Lisoń o trudach pracy muzyków w ostatnim roku O sezonie, który się skończył, choć właściwie się nie zaczął, o trudach pracy muzyków w ostatnim roku, koncercie, jakiego jeszcze nie było opowiadał… » więcej 2021-06-21, godz. 11:02 Dr n. med. Rafał Pławszewski, kierownik Oddziału Okulistyki Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu, o ochronie… Mówi się, że oczy są zwierciadłem duszy, wyrażają nasze myśli, emocje, odpowiadają też stanowi naszego zdrowia. Jak o nie dbać? Wiedzą na ten temat… » więcej 2021-06-21, godz. 10:47 Roman Firlus, dyrektor Międzyszkolnego Ośrodka Sportowego w Opolu, o wakacjach na sportowo Wakacje można spędzać na różne sposoby. Najlepiej aktywnie. W przypadku dzieci i młodzieży warto zatem zwrócić uwagę na propozycje uwzględniające zajęcia… » więcej 2021-06-18, godz. 11:13 Kamil Klekowski o radości z rodzinnego gotowania i warsztatach kulinarnych dla małych i dużych O radości z rodzinnego gotowania i warsztatach kulinarnych dla małych i dużych w piątkowej audycji "Dobry moment" rozmawialiśmy z szefem kuchni, Kamilem … » więcej 2021-06-17, godz. 11:24 W cyklu "Podróże z Helen": Helen Mazanova o tym, jak wygląda opieka nad ciężarną kobietą w Polsce i na Ukrainie Ciąża i poród, to wydarzenia ważne w życiu każdej kobiety. W różnych krajach ten czas spędzony w oczekiwaniu na przyjście na świat małego człowieka… » więcej 2021-06-17, godz. 11:15 Marta Węgrzyn o codziennej pracy Opolskiego Centrum Leczenia i Rehabilitacji Dzikich Zwierząt "Avi" Dzięcioły, jenoty, jeże, a nawet żółwie - codziennie do Opolskiego Centrum Leczenia i Rehabilitacji Dzikich Zwierząt "Avi" trafia inny potrzebujący pomocy… » więcej 2021-06-16, godz. 11:45 Krzysztof Danków o kolejnym swoim wyzwaniu, aby zachęcić mężczyzn do udziału w badaniach profilaktycznych Krzysztof Danków podejmuje kolejne wyzwanie, by zwrócić uwagę mężczyzn na konieczność badań pod kątem nowotworów. Inicjator stowarzyszenia "Masz jaja… » więcej 2021-06-15, godz. 11:14 Sebastian Szczurek o zasadach zatrudniania studentów do pracy sezonowej Na wakacjach trzeba dorobić. Takie plany po zakończeniu roku akademickiego ma wielu opolskich żaków. Co to oznacza dla pracodawców i samych studentów? Czy… » więcej 2021-06-15, godz. 11:18 Ryszard Sobieszczański o kolejnym etapie rejsu Around Europe na s/y Caipirinha Pierwszy etap rejsu Around Europe na s/y Caipirinha już zakończony. 1414 mil, 160 godzin na żaglach, 129 na silniku, a w portach raptem 84 godziny. Przed opolską… » więcej
12345
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »