Majówka to także początek sezonu na grillowanie. Niektórzy już wyciągnęli z piwnic i garaży grille ogrodowe i biesiadowali pod chmurką. Karkówka z rusztu czy pieczona kiełbasa należą jednak do potraw ciężkostrawnych. Nieumiejętne grillowanie też może nam szkodzić ze względu na rakotwórcze substancje w dymie.
Jak zatem zabrać się za grillowanie, żeby było jak najzdrowiej? Co można grillować? Zapytaliśmy o to opolską dietetyczkę Karolinę Orzechowską.
O sposobach na zdrowe grillowanie - radzi dietetyk Karolina Orzechowska w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 1
O sposobach na zdrowe grillowanie - radzi dietetyk Karolina Orzechowska w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 2
O sposobach na zdrowe grillowanie - radzi dietetyk Karolina Orzechowska w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 3
Audycja w lipcu i sierpniu nie jest nadawana, na antenę wróci od września!
Audycja służąca kształtowaniu postaw prozdrowotnych, poruszająca problematykę zdrowia i zdrowego stylu życia. Wywiady ze specjalistami (lekarzami, dietetykami) komentarze ludzi żyjących w zgodzie z naturą. Audycja promująca aktywny styl życia oraz wartościowe sposoby spędzania wolnego czasu i służąca kształtowaniu postaw prozdrowotnych.
Do słuchania w każdą sobotę od 13:00 do 15:00 zaprasza Marzena Śmierciak. Do autorki można napisać tu: marzena.smierciak@radio.opole.pl