Majówka to także początek sezonu na grillowanie. Niektórzy już wyciągnęli z piwnic i garaży grille ogrodowe i biesiadowali pod chmurką. Karkówka z rusztu czy pieczona kiełbasa należą jednak do potraw ciężkostrawnych. Nieumiejętne grillowanie też może nam szkodzić ze względu na rakotwórcze substancje w dymie.
Jak zatem zabrać się za grillowanie, żeby było jak najzdrowiej? Co można grillować? Zapytaliśmy o to opolską dietetyczkę Karolinę Orzechowską.
O sposobach na zdrowe grillowanie - radzi dietetyk Karolina Orzechowska w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 1
O sposobach na zdrowe grillowanie - radzi dietetyk Karolina Orzechowska w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 2
O sposobach na zdrowe grillowanie - radzi dietetyk Karolina Orzechowska w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 3
Audycja służąca kształtowaniu postaw prozdrowotnych, poruszająca problematykę zdrowia i zdrowego stylu życia. Wywiady ze specjalistami (lekarzami, dietetykami) komentarze ludzi żyjących w zgodzie z naturą. Program promujący aktywny styl życia oraz wartościowe sposoby spędzania wolnego czasu, służąca kształtowaniu postaw prozdrowotnych.