Radio Opole » Dobry wieczór, tu Opole » Posłuchaj rozmów z naszymi gośćmi » Jak się robi mapping na Zamku w Mosznej? Posłuchaj…
2023-09-19, 10:08 Autor: Beata Granatowska

Jak się robi mapping na Zamku w Mosznej? Posłuchaj rozmowy z jego twórcami!

mapping autorstwa Pauliny Ptaszyńskiej, Bartosza Posackiego i Michała Misiury na Zamku w Mosznej [fot. zdjęcie z posta https://www.facebook.com/WydzialSztukiUO]
mapping autorstwa Pauliny Ptaszyńskiej, Bartosza Posackiego i Michała Misiury na Zamku w Mosznej [fot. zdjęcie z posta https://www.facebook.com/WydzialSztukiUO]
mapping autorstwa Pauliny Ptaszyńskiej, Bartosza Posackiego i Michała Misiury na Zamku w Mosznej [fot. zdjęcie z posta https://www.facebook.com/WydzialSztukiUO]
mapping autorstwa Pauliny Ptaszyńskiej, Bartosza Posackiego i Michała Misiury na Zamku w Mosznej [fot. zdjęcie z posta https://www.facebook.com/WydzialSztukiUO]
Bartosz Posacki i Paulina Ptaszyńska [fot. Beata Granatowska]
Bartosz Posacki i Paulina Ptaszyńska [fot. Beata Granatowska]
Ostatnio na zamku w Mosznej odbył się pokaz mappingu, o którym mało kto wiedział, bo nie był specjalnie nagłośniony. A kiedy wpiszemy to słowo w internecie, pojawiają się przede wszystkim informacje związane z mapą i lokalizacją. O tym, na czym polega to wydarzenie artystyczne rozmawialiśmy z Pauliną Ptaszyńską i Bartoszem Posackim z Wydziału Sztuki UO.
Z Pauliną Ptaszyńską i Bartoszem Posackim rozmawia Beata Granatowska (18.09.2023)

Zobacz także

2023-07-06, godz. 13:52 VI Polonijny Festiwal Polskiej Piosenki "Opole 2023" W programie Dobry wieczór, tu Opole rozmawialiśmy z pomysłodawczynią i organizatorką Polonijnego Festiwalu Polskiej Piosenki - red. Haliną Nabrdalik oraz… » więcej 2023-07-05, godz. 11:04 Czy samochody wodorowe są przyszłością motoryzacji ? Na ulicach obserwujemy coraz więcej samochodów elektrycznych. To poważny krok w stronę ekologicznego podróżowania. Następnym etapem "zielonej" zmiany wydają… » więcej 2023-07-03, godz. 11:41 Ciemna strona lodów. Jak odróżnić te prawdziwe od sztucznych? Tradycyjnie o tej porze pojawia się temat lodów i nawet w tej dziedzinie widać ogromne zmiany. Coraz częściej oferuje się nam lody o smaku oreo, gumy balonowej… » więcej 2023-06-30, godz. 14:10 Mariusz Urbanek o książce "Marian Eile. Poczciwy cynik z "Przekroju" Marian Eile był niezwykle barwną postacią: stworzył, jedno z kultowych w PRL, czasopism "Przekrój", dzięki któremu Polacy, nawet w ponurych czasach, mieli… » więcej 2023-06-29, godz. 10:02 Krzysztof Kasza o wzroście popularności podcastów W czasach ogólnego "skracania" treści słownej na rzecz obrazków, zadziwia coraz większa popularność podcastów czyli programów, które trwają kilkadziesiąt… » więcej 2023-06-28, godz. 09:24 Agata Kołakowska o swojej najnowszej powieści "Lato jak w filmie" Poprzednia powieść Agaty Kołakowskiej: "Ballada o dwóch miastach" zyskała bardzo dobre recenzje zarówno krytyków jak i czytelników, teraz ukazała się… » więcej 2023-06-27, godz. 09:17 Szansa czy zagrożenie? Jarosław Madzia o zastosowaniach ChatuGPT Definicja brzmi niewinnie: "zaawansowany model językowy, którego celem jest generowanie odpowiedzi na różne pytania zadawane przez ludzi". ChatGPT budzi coraz… » więcej 2023-06-26, godz. 13:45 Dariusz Romanowski o złotej erze amerykańskiego kina Był gwiazdą musicalu "Hair", potem jednak nie miał okazji stworzyć podobnej kreacji. W czerwcu zmarł Treat Williams, którego szczyt kariery przypadł na… » więcej 2023-06-23, godz. 11:40 Jedzmy truskawki, bo tak szybko się kończą! Jedzcie truskawki, bo tak szybko się kończą - można by strawestować słowa poety. Te smaczne i zdrowe owoce mają bowiem to do siebie, że pojawiają się… » więcej 2023-06-22, godz. 10:24 Katarzyna Rdzanek o współczesnej Polonii w Kanadzie Jaka jest współczesna Polonia tworzona przez ludzi, którzy wyjechali z kraju nie z powodów ekonomicznych czy politycznych? Eliza Sarnacka - Mahoney opowiedziała… » więcej
2425262728
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »