Rozmowa z Piotrem Mielcem, dyrektorem Opolskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej
Opolska Regionalna Organizacja Turystyczna zabrała opolskich restauratorów do Małopolski. - Celem tej wizyty było zapoznanie się z doświadczeniami "Małopolskiej trasy smakoszy". To znany i uznany szlak kulinarny - wyjaśnił Piotr Mielec, dyrektor Opolskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej. - My jesteśmy raczkującym szlakiem, bo działamy od 2015 roku - dodał.
Dyrektor OROT powiedział, że w czasie wizyty studyjnej odwiedzono na przykład restaurację która stworzyła platformę poprzez którą można kupić produkt naturalny bez chemii i konserwantów a wytwarzany w okolicy.
- Nad tego typu rozwiązaniami będziemy się zastanawiać - zapowiedział gość porannej rozmowy "W cztery oczy". Piotr Mielec dodał, że promocja turystyki opolskiej przez kulinaria jest jedną z dróg, którą trzeba podążać.
Dyrektor OROT powiedział, że w czasie wizyty studyjnej odwiedzono na przykład restaurację która stworzyła platformę poprzez którą można kupić produkt naturalny bez chemii i konserwantów a wytwarzany w okolicy.
- Nad tego typu rozwiązaniami będziemy się zastanawiać - zapowiedział gość porannej rozmowy "W cztery oczy". Piotr Mielec dodał, że promocja turystyki opolskiej przez kulinaria jest jedną z dróg, którą trzeba podążać.