Mistrz w lodziarstwie Tomasz Szypuła o tym, jak połączyć pasję z pracą i odnieść sukces
Smaków dziś już jest - trudno uwierzyć - 150. Co sezon, są nowe. O czym mowa? O lodach! Zna się na nich mistrzowsko Tomasz Szypuła, gwiazda specjalna naszej akcji "Mistrzowska Środa". Na miejscu w plenerowym studiu Radia Opole na pl. Kopernika można skosztować sześciu smaków.
W 2017 r. został Mistrzem Polski Branży Lodziarskiej na VIII Lodziarskich Mistrzostwach Polski EXPO SWEET oraz zdobył wszystkie możliwe wyróżnienia. Miał pewne miejsce w reprezentacji Polski na Mistrzostwach Pucharu Świata Coppa del Mondo della Gelateria 2018, a w roku 2019 i 2020 obronił ponownie tytuł: "Najlepsze Lody Borówkowe w Polsce”.
Dowiedz się więcej.
Jak się robi takie nietypowe, mistrzowskie lody? Za co doceniają go lodożercy? O tym z mistrzem rozmawiał Dawid Rajwa.