Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2021-12-10, 16:00 Autor: Agnieszka Stefaniak

"Cud, miód i orzeszki" z Baborowa podbiły serca i podniebienia mistrzów lodziarstwa

"Cud, miód i orzeszki" [fot. FB Tomasz Szypuła]
"Cud, miód i orzeszki" [fot. FB Tomasz Szypuła]
Mistrz lodów Tomasz Szypuła [fot: Grzegorz Frankowski]
Mistrz lodów Tomasz Szypuła [fot: Grzegorz Frankowski]
Tomasz Szypuła z Baborowa z wielkim sukcesem reprezentował Polskę na finałach światowego festiwalu lodów Gelato Festival World Masters. Jego lody jogurtowe "Cud, miód i orzeszki" otrzymały wyróżnienie w kategorii – najlepszy smak Europy.
Eliminacje na całym świecie trwały przez cztery lata. Do wielkiego finału we włoskiej Bolonii zakwalifikowało się 32 najlepszych rzemieślników specjalizujących się w produkcji lodów. W rozmowie z reporterem Radia Opole pan Tomasz zdradził recepturę smaku najlepszych lodów w Europie.
"Cud, miód i orzeszki" z Baborowa podbiły serca i podniebienia mistrzów lodziarstwa [autor: Grzegorz Frankowski]

Zobacz także

78910111213
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »