Czy kebab, frytki i hamburgery stają się powoli daniami regionalnymi całego świata? Co Robert Makłowicz sądzi o fast foodach? O to pytaliśmy w dzisiejszym odcinku cyklu "Przy stole z Makłowiczem".
Przy stole z Makłowiczem - odcinek 12.
Zobacz smakowanie dania głównego w Pałacu Większyce
Robert Makłowicz był gościem Kacpra Śnigórskiego [fot. Wanda Kownacka]
Radio Opole stawia latem na dobry smak i odkrywczość. Sztandarowe pasmo wakacyjne „Kacper smakuje” było reporterską wędrówką red. Kacpra Śnigórskiego Szlakiem Kulinarnym Województwa Opolskiego. Nasz dziennikarz jadał i opisywał wrażenia swoich kubków smakowych, ale przede wszystkim rozmawiał z interesującymi ludźmi.
Na okrasę pasma codzienna rozmowa „Przy stole z Makłowiczem”. Mistrz i celebryta widelca opowie m.in. gdzie kupuje mięso i ziemniaki, co sądzi o cudownych dietach, o krajowych kelnerach, o modach żywieniowych, a także - dlaczego w Polsce tak trudno o dobrego kucharza i z jakiego powodu modne w Polsce lokale z domowym jedzeniem nie miałyby na Zachodzie szans.
Audycja "Kacper smakuje" i cykl "Przy stole z Makłowiczem" były prezentowane w lipcu 2016 roku. W sierpniu zapraszaliśmy natomiast na audycję "Donat kibicuje"!
Pasmo "Kacper smakuje" emitowane było od poniedziałku do piątku od godz. 14:00 do 16:00. Cykl "Przy stole z Makłowiczem" również w dni powszednie o godz 10:40, a o 15:40 powtórka.