Czy w Polsce mamy dobrych kelnerów? Gdzie jest najlepsza szkoła hotelarska na świecie? Na te pytania odpowiadał dziś Robert Makłowicz w naszym wakacyjnym cyklu Przy stole z Makłowiczem.
Przy stole z Makłowiczem - Odcinek 9.
Magia na talerzu, której nie powstydziłby się żaden I ligowy klub piłkarski. Tak w najprostszy i najkrótszy sposób można opisać wizytę smakującego Kacpra w Restauracji Pasja w Hotelu Spałka w Kluczborku.
Przygotowanie dania głównego
Zobacz stadion MKS Kluczbork
Zobacz smakowanie dania głównego w Restauracji Pasja w Kluczborku
Robert Makłowicz był gościem Kacpra Śnigórskiego [fot. Wanda Kownacka]
Radio Opole stawia latem na dobry smak i odkrywczość. Sztandarowe pasmo wakacyjne „Kacper smakuje” było reporterską wędrówką red. Kacpra Śnigórskiego Szlakiem Kulinarnym Województwa Opolskiego. Nasz dziennikarz jadał i opisywał wrażenia swoich kubków smakowych, ale przede wszystkim rozmawiał z interesującymi ludźmi.
Na okrasę pasma codzienna rozmowa „Przy stole z Makłowiczem”. Mistrz i celebryta widelca opowie m.in. gdzie kupuje mięso i ziemniaki, co sądzi o cudownych dietach, o krajowych kelnerach, o modach żywieniowych, a także - dlaczego w Polsce tak trudno o dobrego kucharza i z jakiego powodu modne w Polsce lokale z domowym jedzeniem nie miałyby na Zachodzie szans.
Audycja "Kacper smakuje" i cykl "Przy stole z Makłowiczem" były prezentowane w lipcu 2016 roku. W sierpniu zapraszaliśmy natomiast na audycję "Donat kibicuje"!
Pasmo "Kacper smakuje" emitowane było od poniedziałku do piątku od godz. 14:00 do 16:00. Cykl "Przy stole z Makłowiczem" również w dni powszednie o godz 10:40, a o 15:40 powtórka.