Radio Opole » Ryby

Posłuchaj audycji

Aleksander Kwaśniewski poleca sandacza w śmietanie

Jacek Kawalec, aktor bardzo lubię ryby, jak mówi nie jest kucharzem, ale potrafi usmarzyć rybę bez panierki

Bogdan Gałązka poleca sałatkę z wędzonej flądry

Justyna Sieńczyłło, aktorka bardzo lubi ryby i owoce morza, a w szczególności śledzie solonego z cebulą

Dariusz Michalczewski najczęściej jada ryby smażone i poleca je wszystkim

Beata Tyszkiewicz przygotowuje śledzie i uważa, że to ryba nie tylko świąteczna

Adam Nowak, z Zespołu Raz, Dwa, Trzy mówi swojej rodzinie, która bardzo lubi łososia zawijanego z warzywami i czosnkiem

Adam Sztaba, producent muzyczny zachwala śledzie

Edyta Jungowska,aktorka mówi, dlaczego lubi karpia

Piotr Zelt, aktor poleca dorsza

Magdalena Różdżka, aktorka mówi, dlaczego lubi śledzie

Aktor Krzysztof Daukszewicz poleca przepisy na łososia

Rafał Olbrychski, opowiada o wyjątkowym rarytasie Szwedów - zgniłych śledziach

Justyna Sieńczyłło, aktorka zdradziła swoją tajemnicę: przepis na mrożonego morszczuka

Piotr Świerczewski, były reprezentant Polski w piłce nożnej bardzo lubi ryby bałtyckie, a szczególnie poleca ryby na surowo

Aneta Florczyk, strongwoman przedstawia przepis na śledzie w zalewie imbirowej

Tomasz Knapik, lektor telewizyjny i radiowy poleca karpia po żydowsku

Dariusz Michalczewski podpowiada, że najlepszy jest karp w śmietanie


Henryka Krzywonos lubi smażonego śledzia i podpowiada, jak smacznie go przyrządzić


Czesław Lang zdradza jak przyprawia okonia


Beata Tyszkiewicz, aktorka, podpowiada, jak można upiec karpia


Jacek Kawalec, aktor, zapewnia, że potrafi smażyć ryby


Piotr Garlicki, aktor często jada ryby pod różnymi postaciami: świeże, suszone, marynowane, suszone czy mrożone...

Edyta Jungowska, aktorka je bardzo dużo ryb i zachęca wszystkich do smakowania

Adam Sztaba, kompozytor, pianista opowiada, jak na święta dwie rodziny rywalizowały, która zrobiła lepiej karpia w galarecie

Adam Nowak z zespołu Raz, Dwa, Trzy zachęca do jedzenia polskich ryb m.in. pstrąga, łososia, makrelę wędzoną

Stefan Friedmann, aktor i satyryk poleca sałatkę śledziową arogancką

Magdalena Różczka, aktora ryby je codziennie, do czego zachęca wszystkich.

Rafał Olbrychski, aktor i muzyk opowiada, jak kolebka europejskiej cywilizacji żywiła się rybami, owocami morza...

Rober Makłowicz, dziennikarz, krytyk kulinarny co najmniej dwa razy w tygodniu kupuje świeżego dorsza, którego przygotowuje w sposób hiszpański.

Piotr Zelt, aktor dziwi się, dlaczego ludzie jedzą tak mało ryb? Ulubioną rybą aktora jest pstrąg.

Krzysztof Daukszewicz, satyryk, felietonista mówi o swoim sposobie przygotowania leszcza i karpia

Leszek Blanik, mistrz olimpijski, jak mówi: "mam dwie lewe ręce w kuchni", ale kocha jak żona, przygotowuje plasterki wędzonego łososia ze szpinakiem

Piotr Świerczewski, były reprezentant Polski w piłce nożnej jeździ latem nad morze, aby zjeść świeże, smażone ryby

Emilian Kamiński, aktor, najczęściej jada i najbardziej smakują mu śledzie

Radosław Majdan, piłkarz mówi o tuńczyku, który wchodzi w skład diety dla sportowców

Tomasz Knapik, lektor telewizyjny i radiowy bardzo lubi ryby, a kocha karpia w galarecie

Tomasz Iwan, były reprezentant Polski w piłce nożnej uwielbia łososia

Bogdan Gałązka przygotuje dorsza z panierką z kukurydzy, sosem grejpfrutowym i awokado

Wyobraźnię profesora Jerzego Bralczyka porusza śledź

Aneta Florczyk, strong woman lubi szczupaka gotowanego na parze w sosie koperkowym

Henryka Krzywonos na ważne uroczystości przygotowuje pstrąga

Piotr Garlicki, aktor lubi małe porty, gdzie może kupić świeże ryby morskie.

Adam Sztaba, kompozytor, pianista, aranżer uwielbia ryby w postaci sushi, czyli na surowo

Adam Nowak, z zespołu Raz, Dwa, Trzy przepis na przyrządzenie karpia odziedziczył po tacie.

Rafał Olbrychski, aktor, muzyk najbardziej lubi śródziemnomorski smak - świeży filet z ryby

Czesław Lang, polski kolarz torowy i szosowy przedstawia przepis na stronga

Dla Marka Kamińskiego, podróżnika, ryby są podstawowym składnikiem diety.

Krzysztof Skiba, muzyk, proponuje pieczonego sandacza.

Piotr Zelt, aktor, ma ogromny szacunek dla dorszy.

Dariusz Michalczewski najbardziej lubi polskie ryby.

Krzysztof Kowalewski, aktor, okazuje się smakoszem ryb - dorady i dorsza, czy śledzia.


Anna Dereszowska, aktorka, podpowiada, że karpia można przyrządzić na słodko.


Stefan Friedmann, aktor i satyryk, przypomina, że jest też kucharzem, przynajmniej formalnie.


Tomasz Iwan, były reprezentant Polski w piłce nożnej, mówi o swoim zamiłowaniu do dorsza.


Krzysztof Daukszewicz, satyryk, podpowiadał jak przyrządzić leszcza.

Leszek Blanik, mistrz olimpijski zachwalał najbardziej popularną rybę na święta - karpia.

Piotr Świerczewski, były reprezentant Polski w piłce nożnej mówił o tradycyjnym śledziu.

Bogdan Gałązka, kucharz opowiadał o łososiu na soczewicy z pomidorową sałatą.

Aneta Florczyk, strong woman mówiła o pstrągu w warzywach na słodko.

Emilian Kamiński, aktor mówił o przyrządzaniu smacznych i wartościowych potrawach z ryb.

Radosław Majdan, piłkarz - zachwalał jak dobre są ryby i dlaczego warto je jeść.

Dorsza zachwalała Henryka Krzywonos, znana działaczka opozycyjna z okresu PRL.

Do sandacza przekonywał Czesław Lang, polski kolarz torowy i szosowy. Warto posłuchać jego przepisu na sandacza w sosie po grecku.

Przepis na przyrządzenie węgorza zdradzał prof. Jerzy Bralczyk, językoznawca.

Przepisy zdradzał Marek Kamiński, podróżnik i amator ryb, zwłaszcza ryb polskich - dorsza i turbota.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »