Radio Opole » Patronaty » Polecamy

Polecamy

2020-02-10, 16:18 Autor: Agnieszka Lubczańska

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym w Stuttgarcie!

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]
Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]
Kawior owocowy czy spaghetti z herbaty nie jest dla nich problemem, gotowanie i dekorowanie potraw jest ich pasją, a za sztukę carvingu zdobywają laury w kulinarnych konkursach. Tym razem przed drużyną z Pracowni Sztuki Kulinarnej z Ozimka wyzwanie nie lada - zdobycie jak największej liczby medali na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2020! Mistrz carvingu Łukasz Szewczyk razem z Piotrem Wasikiem i Danielem Bewko obiecują godnie reprezentować Polskę. Trwają ostatnie przygotowania. Wydarzenie rozpocznie się w najbliższy piątek (14.02) i potrwa do środy (19.02) w Stuttgarcie!

Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna IKA 2020 odbywa się co cztery lata od 1992 roku. W tym roku przypada jej jubileusz – 25-lecia. W 2016 roku wzięło w niej udział ponad 2000 szefów kuchni i cukierników z ponad 59 krajów. W sumie wydano 7 000 porcji świeżego, autorskiego menu, które zostało zaprezentowane dla tysięcy odwiedzających z całego świata. [źródło: http://papaja.pl/?m=a&id=8611]


Ekipa z Pracowni Sztuki Kulinarnej pod patronatem Radia Opole wystąpi w kilku dyscyplinach. Jedna z nich to rzeźba owocowo-warzywna (tu są dwie kategorie: konstrukcyjna, czyli może się opierać na elementach niejadalnych oraz bankietowa, która musi zawierać wyłącznie jadalne elementy). Inne konkurencje to: dekoracja z cukru, rzeźba z sera i rzeźba owocowo-warzywna wykonana na żywo. Część prac będzie zatem wykonana na żywo, cześć pojedzie na miejsce gotowa.


Łukasz Szewczyk i Piotr Wasik startowali już w podobnych konkursach. Najmłodszy z ekipy Danielem Bewko będzie w tym roku debiutantem w konkursie międzynarodowym. Wystartuje w konkurencji gotowej rzeźby owocowo-warzywnej.

Więcej o Pracowni Sztuki Kulinarnej można dowiedzieć się ze strony tu: Pracownia Sztuki Kulinarnej.

Radio Opole udział jedynych reprezentantów z Opolszczyzny w tym międzynarodowym konkursie objęło patronatem medialnym.

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]

Zobacz także

2020-02-06, godz. 14:45, Patronaty - polecamy Jesteś studentem i grasz w kapeli? Zgłoś swój zespół na Rock-Time 2020! Trwa głosowanie internautów Zbliża się XVI Przegląd Amatorskich Zespołów Studenckich Rock-Time 2020. Przegląd składa się z czterech etapów - aktualnie (23.02-29.02.2020 r.) trwa głosowanie internautów - jednocześnie są prowadzone eliminacje organizator… » więcej 2020-02-04, godz. 15:50, Patronaty - polecamy Sprawdź, co będzie działo się w Wojewódzkiej Bibliotece Publicznej w Opolu w lutym! Wystawy, spotkania z cyklu „Muzyka w Klubowym Fotelu”, joga z Żanetą, Dzień Grania w RPG i planszówki czy spotkanie z Błażejem Strzelczykiem - to niektóre z wydarzeń, na jakie w lutym zaprasza Wojewódzka Biblioteka Publiczna w… » więcej 2020-02-04, godz. 15:08, Patronaty - polecamy Koncert Nysa Gospel Choir już w niedzielę – poznaj szczegóły! Przed nami pierwszy autorski zawodowy koncert Nyskiego Chóru Gospel działającego przy Wydziale Jazzu i Muzyki Estradowej w Nysie. » więcej 2020-02-04, godz. 14:19, Patronaty - polecamy Szachiści po raz kolejny powalczą o „Puchar Gór Opawskich” Już po raz 30. w ramach międzynarodowego turnieju szachiści będą rywalizować o „Puchar Gór Opawskich”. Wydarzenie co roku gromadzi znakomitych graczy z arcymistrzami na czele. » więcej 2020-02-04, godz. 12:56, Patronaty - polecamy Morsować może także dziecko – poznaj szczegóły! Morsy Opole zapraszają do swojej fabryki endorfin także najmłodszych. To wszystko w ramach Ferii Biała Zima 2020. Morsowanie z dziećmi i młodzieżą organizują we współpracy z Miejskim Ośrodkiem Sportu i Rekreacji w Opolu. » więcej
365366367368369370371
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »