Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2021-05-13, 20:00 Autor: Marzena Śmierciak

Restauratorzy szykują się na otwarcie. Na razie klienci będą mogli usiąść w ogródkach, brakuje jednak personelu do obsługi

Restauratorzy szykują ogródki na otwarcie [fot. Katarzyna Doros]
Restauratorzy szykują ogródki na otwarcie [fot. Katarzyna Doros]
Restauratorzy szykują ogródki na otwarcie [fot. Katarzyna Doros]
Restauratorzy szykują ogródki na otwarcie [fot. Katarzyna Doros]
Restauratorzy szykują ogródki na otwarcie [fot. Katarzyna Doros]
Restauratorzy szykują ogródki na otwarcie [fot. Katarzyna Doros]
Opolskie restauracje szykują się do otwarcia ogródków. Po blisko siedmiu miesiącach od zamknięcia lokali i serwowania potraw tylko na wynos, od soboty (15.05) będziemy mogli usiąść i zjeść przy stoliku na świeżym powietrzu.
Jest radość, ale - jak się okazuje - branżę gastronomiczną w skutek pandemii dotykają także braki kadrowe. Wielu pracowników zmieniło pracę w obawie przed kolejnym zamrożeniem branży i widmem bezrobocia.

Na otwarcie ogródków restauracyjna cieszą się przede wszystkim klienci.

Przypomnijmy, ogródki restauracyjne będą działać w ścisłym reżimie sanitarnym z zachowaniem bezpiecznego dystansu między stolikami. Od 15 maja zniesiony zostanie także obowiązek zasłaniania ust i nosa na świeżym powietrzu, a imprezy okolicznościowe na zewnątrz będą mogły odbywać się z limitem 25 osób.
Posłuchaj relacji Katarzyny Doros

Zobacz także

318319320321322323324
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »