Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2020-02-20, 15:00 Autor: Agnieszka Stefaniak

Reporterskie pączki Mariusza Chałupnika

Reporterskie pączki Mariusza Chałupnika [fot. freeimages.com]
Reporterskie pączki Mariusza Chałupnika [fot. freeimages.com]
Pączki, faworki. To te słodkości zdominowały dziś nasze stoły. Z okazji Tłustego Czwartku od samego rana w cukierniach ustawiają się bardzo długie kolejki. Są jednak domy, gdzie nadal samemu przygotowuje się pączki. Do jednego z nich z mikrofonem wybrał się nasz reporter Mariusz Chałupnik, który asystował przy produkcji słodkości.
Jeden pączek to średnio 300 kalorii. Żeby spalić taką nadwyżkę musielibyśmy np. biegać przez 40 minut, 150 minut rozmawiać przez telefon, przez 50 minut odkurzać, czy też oglądać tv przez 600 minut. Którą z form spalania Państwo wybierają..?
Reporterskie pączki Mariusza Chałupnika

Zobacz także

2019-11-18, godz. 15:00, ROD - artykuły Karpik AD 2019 w Niemodlinie. 17 edycja konkursu za nami 125 rysowników z 24 krajów nadesłało 206 prac - takie jest matematyczne podsumowanie 17. Międzynarodowego Konkursu Rysunku Satyrycznego 'Karpik 2019'. Monika Matuszkiewicz » więcej 2019-11-18, godz. 14:40, ROD - artykuły "Ufność nieszczęśliwych nigdy ich nie zawiedzie". Dzień Ubogich w Opolu Po raz drugi w Opolu zagościł Dzień Ubogich. Na rynku przy wspólnym stole spotkali się ubodzy, bezdomni, samotni, ale także Ci, którzy chcą pomóc. Hasłem, które przyświeca organizatorom w tym dniu jest cytat 'Ufność nieszczęśliwych… » więcej 2019-11-15, godz. 16:20, ROD - artykuły Hackathon, czyli w poszukiwaniu rozwiązań dla przemysłu Młodzi projektanci od dzisiaj (15.11) do jutra będą szukać rozwiązania konkretnego problemu dla Przemysłu 4.0 w ramach ifm Hackathon Opole 2019. Jest to maraton programowania innowacyjnych rozwiązań dla procesów produkcyjnych jutra… » więcej 2019-11-15, godz. 16:15, ROD - artykuły Oni się wyróżniają. Rozdano Perły Powiatu Oleskiego Cztery Perły Powiatu Oleskiego rozdane. Statuetki są przyznawane miejscowym przedsiębiorcom, którzy wyróżniają się działalnością ponadprzeciętną, promując jednocześnie powiat oleski na szeroką skalę. » więcej 2019-11-14, godz. 16:40, ROD - artykuły Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj" Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu 'Opolski Bifyj'. Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów. » więcej
489490491492493494495
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »