Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-12-20, 16:00 Autor: Bogusław Kalisz

Barszcz z uszkami, karp i oczywiście pierogi. Te potrawy muszą pojawić się na wigilijnym stole

Pierogi [fot. Katarzyna Doros]
Pierogi [fot. Katarzyna Doros]
Zapracowani opolanie coraz częściej decydują się na zamawianie gotowych potraw na wigilię. Lista chętnych na uszka czy pierogi w większości barów i restauracji w Opolu od dawna jest już zamknięta. Tylko w jednym ze znanych w stolicy regionu miejsc powstanie tona uszek, pięć tysięcy pierogów ruskich i jeszcze więcej najpopularniejszych pierogów z kapustą i grzybami.
Świąteczne pierogi

Zobacz także

64656667686970
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »