Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-11-29, 16:00 Autor: Bogusław Kalisz

"Stoliczku nakryj się. Głód to nie bajka". Przedświąteczna zbiórka żywności na Opolszczyźnie

zbiórka żywności foto: K. Doros
zbiórka żywności foto: K. Doros
zbiórka żywności foto: K. Doros
zbiórka żywności foto: K. Doros
W 44 opolskich sklepach rozpoczęła się dwudniowa, coroczna, przedświąteczna zbiórka żywności dla najbardziej potrzebujących mieszkańców. Akcję pod nazwą "Stoliczku nakryj się. Głód to nie bajka" organizuje Bank Żywności.
Wolontariusze opolskiego Banku Żywności w 44 sklepach w 14 opolskich miejscowościach zbierają żywność dla najbardziej potrzebujących mieszkańców regionu. Ruszyła 23. edycja Świątecznej Zbiórki Żywności, w tym roku pod hasłem "Stoliczku nakryj się. Głód to nie bajka". Z danych zgromadzonych przez Bank Żywności wynika, że w Polsce w dalszym ciągu w skrajnym ubóstwie żyje 2 miliony osób.
"Stoliczku nakryj się. Głód to nie bajka". Przedświąteczna zbiórka żywności na Opolszczyźnie

Zobacz także

2019-11-18, godz. 14:40, ROD - artykuły "Ufność nieszczęśliwych nigdy ich nie zawiedzie". Dzień Ubogich w Opolu Po raz drugi w Opolu zagościł Dzień Ubogich. Na rynku przy wspólnym stole spotkali się ubodzy, bezdomni, samotni, ale także Ci, którzy chcą pomóc. Hasłem, które przyświeca organizatorom w tym dniu jest cytat 'Ufność nieszczęśliwych… » więcej 2019-11-15, godz. 16:20, ROD - artykuły Hackathon, czyli w poszukiwaniu rozwiązań dla przemysłu Młodzi projektanci od dzisiaj (15.11) do jutra będą szukać rozwiązania konkretnego problemu dla Przemysłu 4.0 w ramach ifm Hackathon Opole 2019. Jest to maraton programowania innowacyjnych rozwiązań dla procesów produkcyjnych jutra… » więcej 2019-11-15, godz. 16:15, ROD - artykuły Oni się wyróżniają. Rozdano Perły Powiatu Oleskiego Cztery Perły Powiatu Oleskiego rozdane. Statuetki są przyznawane miejscowym przedsiębiorcom, którzy wyróżniają się działalnością ponadprzeciętną, promując jednocześnie powiat oleski na szeroką skalę. » więcej 2019-11-14, godz. 16:40, ROD - artykuły Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj" Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu 'Opolski Bifyj'. Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów. » więcej 2019-11-14, godz. 16:20, ROD - artykuły Piramida w remoncie. W Rożnowie rozpoczęły się prace zabezpieczające 18-wieczny grobowiec Podobno grobowiec jest miniaturą egipskich piramid. Właściciele zakładali, że specyficzna aura budowli sprawi, że po śmierci ich ciała ulegną mumifikacji. Piramida w Rożnowie, koło Kluczborka z 18 wieku doczekała się renowacj… » więcej
489490491492493494495
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »