Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-10-15, 16:00 Autor: Bogusław Kalisz

W Gospodarstwie Rybackim w Niemodlinie myślą już o świętach. Trwa odłów karpi

Karpie [fot. Bogusław Kalisz]
Karpie [fot. Bogusław Kalisz]
W Gospodarstwie Rybackim w Niemodlinie trwa odłów karpia hodowlanego - ryby, bez której zdecydowana większość z nas nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. W specjalnych magazynach jest już ponad sto ton ryb. Karpie odławiane w Niemodlinie trafią na stoły w całym kraju. Jak zapewniają hodowcy, ten rok ze względu na wysokie temperatury był trudny, ale karpia dla nikogo nie zabraknie. Odłowy mogą w tym roku potrwać wyjątkowo długo. Jeżeli nadal będą utrzymywały się wysokie temperatury, to być może zakończą się dopiero na początku grudnia.
Odłowy karpi

Zobacz także

2019-11-18, godz. 15:00, ROD - artykuły Karpik AD 2019 w Niemodlinie. 17 edycja konkursu za nami 125 rysowników z 24 krajów nadesłało 206 prac - takie jest matematyczne podsumowanie 17. Międzynarodowego Konkursu Rysunku Satyrycznego 'Karpik 2019'. Monika Matuszkiewicz » więcej 2019-11-18, godz. 14:40, ROD - artykuły "Ufność nieszczęśliwych nigdy ich nie zawiedzie". Dzień Ubogich w Opolu Po raz drugi w Opolu zagościł Dzień Ubogich. Na rynku przy wspólnym stole spotkali się ubodzy, bezdomni, samotni, ale także Ci, którzy chcą pomóc. Hasłem, które przyświeca organizatorom w tym dniu jest cytat 'Ufność nieszczęśliwych… » więcej 2019-11-15, godz. 16:20, ROD - artykuły Hackathon, czyli w poszukiwaniu rozwiązań dla przemysłu Młodzi projektanci od dzisiaj (15.11) do jutra będą szukać rozwiązania konkretnego problemu dla Przemysłu 4.0 w ramach ifm Hackathon Opole 2019. Jest to maraton programowania innowacyjnych rozwiązań dla procesów produkcyjnych jutra… » więcej 2019-11-15, godz. 16:15, ROD - artykuły Oni się wyróżniają. Rozdano Perły Powiatu Oleskiego Cztery Perły Powiatu Oleskiego rozdane. Statuetki są przyznawane miejscowym przedsiębiorcom, którzy wyróżniają się działalnością ponadprzeciętną, promując jednocześnie powiat oleski na szeroką skalę. » więcej 2019-11-14, godz. 16:40, ROD - artykuły Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj" Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu 'Opolski Bifyj'. Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów. » więcej
489490491492493494495
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »