Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-09-30, 16:15 Autor: Cezary Puzyna

Grochówka nie tylko wojskowa. Wielkie gotowanie w Grocholubiu

Jak cała gmina Walce w Grocholubiu grochówkę gotowała... [fot. A. Pospiszyl]
Jak cała gmina Walce w Grocholubiu grochówkę gotowała... [fot. A. Pospiszyl]
Jak cała gmina Walce w Grocholubiu grochówkę gotowała... [fot. A. Pospiszyl]
Jak cała gmina Walce w Grocholubiu grochówkę gotowała... [fot. A. Pospiszyl]
Groch nie może być za twardy, do tego kości, żeberka, boczek, cebula, marchewka, pietruszka i ziemniaki.
To w dużym skrócie przepis na grochówkę. Właśnie w ten weekend z kulinarnym wyzwaniem zmagali się goście festynu w Grocholubiu w gminie Walce. Grochową gotowało 9 zespołów z poszczególnych sołectw.
Wielkie gotowanie grochówki

Zobacz także

2019-11-18, godz. 15:00, ROD - artykuły Karpik AD 2019 w Niemodlinie. 17 edycja konkursu za nami 125 rysowników z 24 krajów nadesłało 206 prac - takie jest matematyczne podsumowanie 17. Międzynarodowego Konkursu Rysunku Satyrycznego 'Karpik 2019'. Monika Matuszkiewicz » więcej 2019-11-18, godz. 14:40, ROD - artykuły "Ufność nieszczęśliwych nigdy ich nie zawiedzie". Dzień Ubogich w Opolu Po raz drugi w Opolu zagościł Dzień Ubogich. Na rynku przy wspólnym stole spotkali się ubodzy, bezdomni, samotni, ale także Ci, którzy chcą pomóc. Hasłem, które przyświeca organizatorom w tym dniu jest cytat 'Ufność nieszczęśliwych… » więcej 2019-11-15, godz. 16:20, ROD - artykuły Hackathon, czyli w poszukiwaniu rozwiązań dla przemysłu Młodzi projektanci od dzisiaj (15.11) do jutra będą szukać rozwiązania konkretnego problemu dla Przemysłu 4.0 w ramach ifm Hackathon Opole 2019. Jest to maraton programowania innowacyjnych rozwiązań dla procesów produkcyjnych jutra… » więcej 2019-11-15, godz. 16:15, ROD - artykuły Oni się wyróżniają. Rozdano Perły Powiatu Oleskiego Cztery Perły Powiatu Oleskiego rozdane. Statuetki są przyznawane miejscowym przedsiębiorcom, którzy wyróżniają się działalnością ponadprzeciętną, promując jednocześnie powiat oleski na szeroką skalę. » więcej 2019-11-14, godz. 16:40, ROD - artykuły Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj" Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu 'Opolski Bifyj'. Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów. » więcej
489490491492493494495
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »