Radio Opole » Rejs opolskich żeglarzy » Posłuchaj relacji z rejsu

Posłuchaj relacji z rejsu

2013-03-08, 14:57 Autor: Radio Opole

Ryszard Sobieszczański w Loży Radiowej

Genua, Elba, Korsyka, Monte Carlo - to tylko niektóre z miejsc, które wkrótce odwiedzą opolscy żeglarze podczas rejsu po Morzu Śródziemnym. O to, czy mamy jeszcze szanse, aby dostać się - obok naszego redakcyjnego kolegi Tomasza Zacharewicza – na pokład pytamy Ryszarda Sobieszczańskiego, pierwszego oficera rejsu.

Ryszard Sobieszczański

Posłuchaj wypowiedzi naszych rozmówców:

Zobacz także

2013-03-22, godz. 14:24, Rejs opolskich żeglarzy - relacje Koniec rejsu opolskich żeglarzy Zakończył się rejs opolskich żeglarzy na żaglowcu Kapitan Borchardt po Morzu Śródziemnym. » więcej 2013-03-15, godz. 12:57, Rejs opolskich żeglarzy - relacje Dopływają do Monte Carlo Wpływanie żaglowcem do portu to skomplikowana operacja. Jak zachować spokój w manewrach po morzu, opowiedzą prawdziwe wilki morskie. Na obszerną relację z rejsu opolskich żeglarzy po Morzu Śródziemnym z redaktorem Tomaszem Zacharewiczem… » więcej 2013-03-14, godz. 14:35, Rejs opolskich żeglarzy - relacje Statek płynie, jeść trzeba i o tym, ile waży kotwica Czy jest taka dieta, po której nie cierpi się na chorobę morską? Okazuje się, że tak! O tajnikach przygotowywania posiłków dla 43-osobowej załogi żaglowca Kapitan Borchardt opowie pokładowy kucharz. Porozmawiamy też z mechanikiem… » więcej 2013-03-13, godz. 16:01, Rejs opolskich żeglarzy - relacje Pod wiatr w kierunku Korsyki Wieczór był burzowy, ale dzień przywitał ich słoneczny. Wczoraj Elba, dziś (13.03) zmierzają do portu na Korsyce. Jak to jest sterować żaglowcem i jak się wstaje na czwartą rano na wachtę? Oto kolejne opowieści znad i spod pokładu… » więcej 2013-03-12, godz. 12:55, Rejs opolskich żeglarzy - relacje Kapitan Borchardt zacumował na Elbie - zdjęcia i relacja Trzecia co do wielkości włoska wyspa, położona na Morzu Tyrreńskim, między Półwyspem Apenińskim a Korsyką powitała żeglarzy piękną pogodą. » więcej
12
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »