Radio Opole » Patronaty » Polecamy

Polecamy

2020-02-10, 16:18 Autor: Agnieszka Lubczańska

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym w Stuttgarcie!

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]
Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]
Kawior owocowy czy spaghetti z herbaty nie jest dla nich problemem, gotowanie i dekorowanie potraw jest ich pasją, a za sztukę carvingu zdobywają laury w kulinarnych konkursach. Tym razem przed drużyną z Pracowni Sztuki Kulinarnej z Ozimka wyzwanie nie lada - zdobycie jak największej liczby medali na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2020! Mistrz carvingu Łukasz Szewczyk razem z Piotrem Wasikiem i Danielem Bewko obiecują godnie reprezentować Polskę. Trwają ostatnie przygotowania. Wydarzenie rozpocznie się w najbliższy piątek (14.02) i potrwa do środy (19.02) w Stuttgarcie!

Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna IKA 2020 odbywa się co cztery lata od 1992 roku. W tym roku przypada jej jubileusz – 25-lecia. W 2016 roku wzięło w niej udział ponad 2000 szefów kuchni i cukierników z ponad 59 krajów. W sumie wydano 7 000 porcji świeżego, autorskiego menu, które zostało zaprezentowane dla tysięcy odwiedzających z całego świata. [źródło: http://papaja.pl/?m=a&id=8611]


Ekipa z Pracowni Sztuki Kulinarnej pod patronatem Radia Opole wystąpi w kilku dyscyplinach. Jedna z nich to rzeźba owocowo-warzywna (tu są dwie kategorie: konstrukcyjna, czyli może się opierać na elementach niejadalnych oraz bankietowa, która musi zawierać wyłącznie jadalne elementy). Inne konkurencje to: dekoracja z cukru, rzeźba z sera i rzeźba owocowo-warzywna wykonana na żywo. Część prac będzie zatem wykonana na żywo, cześć pojedzie na miejsce gotowa.


Łukasz Szewczyk i Piotr Wasik startowali już w podobnych konkursach. Najmłodszy z ekipy Danielem Bewko będzie w tym roku debiutantem w konkursie międzynarodowym. Wystartuje w konkurencji gotowej rzeźby owocowo-warzywnej.

Więcej o Pracowni Sztuki Kulinarnej można dowiedzieć się ze strony tu: Pracownia Sztuki Kulinarnej.

Radio Opole udział jedynych reprezentantów z Opolszczyzny w tym międzynarodowym konkursie objęło patronatem medialnym.

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]

Zobacz także

2020-11-13, godz. 15:31, Patronaty - polecamy Rusza Światowy Tydzień Przedsiębiorczości - PNT ma propozycję! Na cykl bezpłatnych szkoleń online, webinariów i wirtualnych spotkań z firmami, szkoleniowcami i praktykami biznesu zaprasza Park Naukowo-Technologiczny w Opolu, a to z okazji rozpoczynającego się w najbliższy poniedziałek (16.11)… » więcej 2020-11-13, godz. 14:21, Patronaty - polecamy Wystawa o Mieczysławie Foggu on-line W związku z chwilowym zamknięciem instytucji kultury, Muzeum Polskiej Piosenki w Opolu proponuje, by wyjątkową wystawę „Mieczysław Fogg. Pieśniarz Polaków' zwiedzić wirtualnie. Oprowadzanie on-line odbędzie się w najbliższą… » więcej 2020-11-12, godz. 08:55, Patronaty - polecamy „Sekrety Opola” Olafa Pajączkowskiego już w sprzedaży Na podróż z „Sekretami Opola” zaprasza autor Olaf Pajączkowski wraz z łódzkim wydawnictwem Księży Młyn Dom Wydawniczy. » więcej 2020-11-09, godz. 16:48, Patronaty - polecamy "(O)polsko-węgierski event" już 20 listopada - zobacz on-line! „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki” - to historyczne przysłowie o zażyłej przyjaźni i pokrewieństwie narodu polskiego i węgierskiego znane jest i w Polsce, i na Węgrzech, ale czy tak naprawdę znamy swoją… » więcej 2020-11-09, godz. 15:49, Patronaty - polecamy Politechnika zaprasza na Akademickie Targi Pracy on-line Ponad 30 pracodawców, 10 webinarów i ponad 150 ofert - 17 listopada Politechnika Opolska zaprasza na targi pracy. Wydarzenie uczelnia organizuje po raz 12, ale pierwszy raz w formule on-line. Szczegóły zamieszczamy poniżej. » więcej
324325326327328329330
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »