Radio Opole » Program Radia Opole

Radio Opole (Region) z 15 lipca 2020 roku

23:00 BIAŁE KRUKI Z CZARNYCH WINYLI
The Beatles - Introducing

Pierwsza płyta Beatlesów na rynku amerykańskim, to spore zamieszanie zarówno co do zawartości (wytwórnia usunęła dwa utwory z wydania brytyjskiego), jak i skandali z wytwórnią, bałaganu edytorskiego (pierwszy rzut nie miał oryginalnej tylnej okładki, podobnie jak drugi i dopiero trzeci okazał się kompletny) przez co amerykańscy fani nie mogli być w pełni usatysfakcjonowani, ale po latach, dla kolekcjonerów, są to nie lada rarytasy i pewien dokument epoki.

I-Ching - I-Ching

Absolutnie kultowa sesja i album (dwupłytowy) Zbigniewa Hołdysa i przyjaciół, który bynajmniej nie nosi znamion jam session i nie ma mowy o wynikających z pewnej spontaniczności niedoróbkach i chociaż w kilku momentach czuć ducha Perfectu, udało się Hołdysowi skomponować sporo nagrań w zupełnie nowym klimacie. Niejako obok, chociaż o dziwo dobrze wpasowały się tu w klimat całości nagrania Martyny Jakubowicz, a zapowiedź mistrzowskiej klasy daje też Waglewski.

Do słuchania od 23:05 do 1:00 zaprasza Witold Sułek. Z autorem można kontaktować się mailowo: witold.sulek@radio.opole.pl
9:00 DOBRY MOMENT

Udaną wyprawę motocyklową można wspominać latami. Każdy wyjazd bardzo łatwo jednak zepsuć drobnostkami. Jak tego uniknąć? Jak bezpiecznie dotrzeć do celu i wrócić? O tym wszystkim porozmawiamy z zapalonym motocyklistą Jarosławem Dryszczem z "Akademii Bezpiecznej Jazdy".

Jak w każdą środę posłuchamy też wspólnie dźwięków muzyki klasycznej, przygotowanych przez naszą redakcyjną koleżankę, Małgorzatę Ślusarczyk.

W audycji również:
9:45 Topiel - powieść Jakuba Ćwieka czyta Filip Kosior /powtórka/
11:20 Klasyczne opolskie – Małgorzata Ślusarczyk (środa)
11:50 Działają i pomagają. OPP na Opolszczyźnie – Krzysztof Dobrowolski


Do słuchania od 9:00 do 12:00 zaprasza Wiesław Kolbusz. Z autorem można kontaktować się telefonicznie: 800 30 50 50 (bezpłatny numer) lub mailowo:
wiesław.kolbusz@radio.opole.pl
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »
***