Radio Opole » Patronaty » Polecamy

Polecamy

2020-02-10, 16:18 Autor: Agnieszka Lubczańska

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym w Stuttgarcie!

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]
Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]
Kawior owocowy czy spaghetti z herbaty nie jest dla nich problemem, gotowanie i dekorowanie potraw jest ich pasją, a za sztukę carvingu zdobywają laury w kulinarnych konkursach. Tym razem przed drużyną z Pracowni Sztuki Kulinarnej z Ozimka wyzwanie nie lada - zdobycie jak największej liczby medali na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2020! Mistrz carvingu Łukasz Szewczyk razem z Piotrem Wasikiem i Danielem Bewko obiecują godnie reprezentować Polskę. Trwają ostatnie przygotowania. Wydarzenie rozpocznie się w najbliższy piątek (14.02) i potrwa do środy (19.02) w Stuttgarcie!

Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna IKA 2020 odbywa się co cztery lata od 1992 roku. W tym roku przypada jej jubileusz – 25-lecia. W 2016 roku wzięło w niej udział ponad 2000 szefów kuchni i cukierników z ponad 59 krajów. W sumie wydano 7 000 porcji świeżego, autorskiego menu, które zostało zaprezentowane dla tysięcy odwiedzających z całego świata. [źródło: http://papaja.pl/?m=a&id=8611]


Ekipa z Pracowni Sztuki Kulinarnej pod patronatem Radia Opole wystąpi w kilku dyscyplinach. Jedna z nich to rzeźba owocowo-warzywna (tu są dwie kategorie: konstrukcyjna, czyli może się opierać na elementach niejadalnych oraz bankietowa, która musi zawierać wyłącznie jadalne elementy). Inne konkurencje to: dekoracja z cukru, rzeźba z sera i rzeźba owocowo-warzywna wykonana na żywo. Część prac będzie zatem wykonana na żywo, cześć pojedzie na miejsce gotowa.


Łukasz Szewczyk i Piotr Wasik startowali już w podobnych konkursach. Najmłodszy z ekipy Danielem Bewko będzie w tym roku debiutantem w konkursie międzynarodowym. Wystartuje w konkurencji gotowej rzeźby owocowo-warzywnej.

Więcej o Pracowni Sztuki Kulinarnej można dowiedzieć się ze strony tu: Pracownia Sztuki Kulinarnej.

Radio Opole udział jedynych reprezentantów z Opolszczyzny w tym międzynarodowym konkursie objęło patronatem medialnym.

Ekipa z Opolszczyzny weźmie udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym [fot. materiały uczestników konkursu]

Zobacz także

2021-07-12, godz. 20:57, Patronaty - polecamy Master Track Show 2021 już w weekend! Trzy dni motoryzacyjnych pokazów, gier, konkursów, wystaw, koncertów, a do tego targi - wśród wystawców znajduje się około 100 firm z różnych branży. Coroczny zlot pojazdów tuningowanych Master Truck Show już w najbliższy weekend… » więcej 2021-07-12, godz. 15:26, Patronaty - polecamy 55. runda Drift Open uświetni 700-lecie Kietrza Widowiskowy sport motorowy zawita do Kietrza. 55. runda Drift Open ma jednocześnie uczcić 700-lecie nadania praw miejskich tej miejscowości. Zawody są jedną z wielu atrakcji zaplanowanych przez miasto na ten rok. » więcej 2021-07-12, godz. 14:10, Patronaty - polecamy Przystanek Żystoock Festiwal od czwartku do soboty Odbywa się w stodole, jest inicjatywą społeczną i łączy ludzi, którzy czują w sobie rock’n’rolla. Mowa o Festiwalu Żytstoock w małej wsi Żytniów w gminie Rudniki w województwie opolskim. Pierwszy raz odbył się w 2020… » więcej 2021-07-06, godz. 17:54, Patronaty - polecamy Ruszył Ogólnopolski Konkurs Literacki na Opowiadanie im. Herlinga-Grudzińskiego Trwa Ogólnopolski Konkurs Literacki na Opowiadanie im. Herlinga-Grudzińskiego. Ma charakter otwarty. Prace można przesyłać do 5 sierpnia. Nagroda dla zwycięzcy to 5000 zł. » więcej 2021-07-06, godz. 15:21, Patronaty - polecamy Jesteś matką niepełnosprawnego dziecka? To propozycja dla Ciebie! „Napisz niesamowitą bajkę dla swojego dziecka. Znajdź chwilę dla siebie, oderwij się od codzienności i przenieś w krainę baśni, gdzie wszystko jest możliwe ” - zachęcają do udziału w przedsięwzięciu pod nazwą „Siła kobiet… » więcej
293294295296297298299
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »