Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-12-24, 16:15 Autor: Cezary Puzyna

"Odkrywa się, że ma się przyjaciół, że ma się rodzinę wśród żołnierzy". Wigilia daleko od domu opolskich logistyków

fot. 10 Opolska Bryg. Log.
fot. 10 Opolska Bryg. Log.
Żołnierze 10. Opolskiej Brygady Logistycznej przebywający na zagranicznych misjach w Rumunii, we Włoszech czy Afganistanie też mają świąteczną atmosferę.
Przygotowanie wieczerzy wigilijnej na misjach było możliwe dzięki paczkom, które w ostatnich tygodniach wysłali logistycy z Opola. Żołnierze za granicą odbierali transporty z polskimi wędlinami i słodkościami. Nie zabrakło choinek, świątecznych dekoracji i oczywiście prezentów. Wszystko po to, żeby tam za granicą stworzyć namiastkę bożonarodzeniowej atmosfery.
Wigilia daleko od domu

Zobacz także

2019-03-19, godz. 16:00, ROD - artykuły „Rok daniela, dary lasu”. Za nami V Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Regionalne Smaki” Jeleń w winie ze śliwkami, szaszłyki z wątróbką z dzika a może sarnina saute z cukinią w wiosennym przybraniu? Jesteście państwo po obiedzie? Jeśli nie to proszę posłuchać propozycji... » więcej 2019-03-19, godz. 15:45, ROD - artykuły Spławik, kij i woda. Dzień Wędkarza w rodzinie Anny i Marcina Malców ze Strzelec Opolskich 'Linów, jazi, brzanek, krąpiNiech nam Bozia nie poskąpi,Od boleni i lipieni,Niech się w rzekach pięknie mieni' » więcej 2019-03-19, godz. 14:45, ROD - artykuły Czy jest jeszcze szansa dla zamku w Łące Prudnickiej? Co z dawnym hotelem Leśnym w Głuchołazach Zrujnowane budynki o charakterze zabytkowym i turystycznym są wizerunkowy problemem gmin z południa Opolszczyzny. Obiekty te stały się prywatną własnością i nie doczekały się adaptacji na cele hotelowe. Borykają się z tym Głuchołazy… » więcej 2019-03-18, godz. 16:00, ROD - artykuły Wody (o)polskie. Trias Opolski czyli woda, którą piły już dinozaury. Sztokholmski Międzynarodowy Instytut Wodny organizuje co roku Światowy Tydzień Wody, który właśnie trwa. » więcej 2019-03-18, godz. 15:00, ROD - artykuły 15 godzin na jedno jajko. Jak powstają opolskie kroszonki Nawet 15 godzin zajmuje przygotowanie jednej opolskiej kroszonki. Te pięknie zdobione wydmuszki mają szansę trafić na ministerialną listę dziedzictwa niematerialnego. » więcej
586587588589590591592
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »