Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-08-28, 16:30 Autor: Cezary Puzyna

Kolejne wsparcie dla opolskiej katedry

Katedra Opolska [Fot.Marzena Śmierciak]
Katedra Opolska [Fot.Marzena Śmierciak]
fot. Joanna Matlak
fot. Joanna Matlak
Grosz do grosza a raczej milion do miliona i katedra odzyska blask– w opolskim ratuszu uroczyście przekazano dziś pieniądze na renowację jednego z największych obiektów sakralnych Opolszczyzny.
Pieniądze przekazuje miejska spółka, a duchowni dziękują i liczą na dalszą pomoc. Całkowity koszt renowacji świątyni wraz z placem szacuje się na 30 mln złotych.
Pieniądze dla katedry

Zobacz także

2019-11-18, godz. 15:00, ROD - artykuły Karpik AD 2019 w Niemodlinie. 17 edycja konkursu za nami 125 rysowników z 24 krajów nadesłało 206 prac - takie jest matematyczne podsumowanie 17. Międzynarodowego Konkursu Rysunku Satyrycznego 'Karpik 2019'. Monika Matuszkiewicz » więcej 2019-11-18, godz. 14:40, ROD - artykuły "Ufność nieszczęśliwych nigdy ich nie zawiedzie". Dzień Ubogich w Opolu Po raz drugi w Opolu zagościł Dzień Ubogich. Na rynku przy wspólnym stole spotkali się ubodzy, bezdomni, samotni, ale także Ci, którzy chcą pomóc. Hasłem, które przyświeca organizatorom w tym dniu jest cytat 'Ufność nieszczęśliwych… » więcej 2019-11-15, godz. 16:20, ROD - artykuły Hackathon, czyli w poszukiwaniu rozwiązań dla przemysłu Młodzi projektanci od dzisiaj (15.11) do jutra będą szukać rozwiązania konkretnego problemu dla Przemysłu 4.0 w ramach ifm Hackathon Opole 2019. Jest to maraton programowania innowacyjnych rozwiązań dla procesów produkcyjnych jutra… » więcej 2019-11-15, godz. 16:15, ROD - artykuły Oni się wyróżniają. Rozdano Perły Powiatu Oleskiego Cztery Perły Powiatu Oleskiego rozdane. Statuetki są przyznawane miejscowym przedsiębiorcom, którzy wyróżniają się działalnością ponadprzeciętną, promując jednocześnie powiat oleski na szeroką skalę. » więcej 2019-11-14, godz. 16:40, ROD - artykuły Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj" Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu 'Opolski Bifyj'. Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów. » więcej
492493494495496497498
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »