Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-03-22, 15:00 Autor: Agnieszka Stefaniak

Tomasz Radłowski i jego psy. Jak zdobywa się medale z pomocą czworonożnych przyjaciół

Tomasz Radłowski i jego psy [fot. archiwum prywatne]
Tomasz Radłowski i jego psy [fot. archiwum prywatne]
Tomasz Radłowski z Bierawy wywalczył tytuł wicemistrza świata w niemieckim Haidmühle, w sporcie zaprzęgowym psów rasowych. Startował z zaprzęgiem sześciu psów grenlandzkich na średnim dystansie, w którym prolog wynosił 20 kilometrów, a dwa główne biegi liczyły po 44 kilometry.
Jak się okazało, w tej dyscyplinie, ale w sprincie, polscy zawodnicy są jednymi z najbardziej utytułowanych na świecie. Z Tomaszem Radłowskim rozmawiał Kacper Śnigórski.
Z Tomaszem Radłowskim rozmawiał Kacper Śnigórski

Zobacz także

2019-03-19, godz. 16:00, ROD - artykuły „Rok daniela, dary lasu”. Za nami V Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Regionalne Smaki” Jeleń w winie ze śliwkami, szaszłyki z wątróbką z dzika a może sarnina saute z cukinią w wiosennym przybraniu? Jesteście państwo po obiedzie? Jeśli nie to proszę posłuchać propozycji... » więcej 2019-03-19, godz. 15:45, ROD - artykuły Spławik, kij i woda. Dzień Wędkarza w rodzinie Anny i Marcina Malców ze Strzelec Opolskich 'Linów, jazi, brzanek, krąpiNiech nam Bozia nie poskąpi,Od boleni i lipieni,Niech się w rzekach pięknie mieni' » więcej 2019-03-19, godz. 14:45, ROD - artykuły Czy jest jeszcze szansa dla zamku w Łące Prudnickiej? Co z dawnym hotelem Leśnym w Głuchołazach Zrujnowane budynki o charakterze zabytkowym i turystycznym są wizerunkowy problemem gmin z południa Opolszczyzny. Obiekty te stały się prywatną własnością i nie doczekały się adaptacji na cele hotelowe. Borykają się z tym Głuchołazy… » więcej 2019-03-18, godz. 16:00, ROD - artykuły Wody (o)polskie. Trias Opolski czyli woda, którą piły już dinozaury. Sztokholmski Międzynarodowy Instytut Wodny organizuje co roku Światowy Tydzień Wody, który właśnie trwa. » więcej 2019-03-18, godz. 15:00, ROD - artykuły 15 godzin na jedno jajko. Jak powstają opolskie kroszonki Nawet 15 godzin zajmuje przygotowanie jednej opolskiej kroszonki. Te pięknie zdobione wydmuszki mają szansę trafić na ministerialną listę dziedzictwa niematerialnego. » więcej
586587588589590591592
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »