Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2019-02-04, 16:00 Autor: Agnieszka Stefaniak

Kawa, kawusia, kawunia. Bariści mierzyli się w Opolu

Mistrzowie kawy rywalizują w finale ligi baristów [fot.P. Wójtowicz]
Mistrzowie kawy rywalizują w finale ligi baristów [fot.P. Wójtowicz]
Około 30 baristów czyli osób, które profesjonalnie zajmują się parzeniem kawy, rywalizowało w Opolu o miano najlepszego. Przy tej okazji zapytaliśmy jaką kawę powinniśmy pić.
Czy typowa polska kawa - czyli fusy na dole, zalewane wrzątkiem - jest dobra. Teraz coraz częściej słyszymy o innym sporze - jakim? Z pytaniami i rozważaniami do baristów wybrał się Piotr Wójtowicz.
Kawa, kawusia, kawunia wg. Piotra Wójtowicza

Zobacz także

2019-11-18, godz. 15:00, ROD - artykuły Karpik AD 2019 w Niemodlinie. 17 edycja konkursu za nami 125 rysowników z 24 krajów nadesłało 206 prac - takie jest matematyczne podsumowanie 17. Międzynarodowego Konkursu Rysunku Satyrycznego 'Karpik 2019'. Monika Matuszkiewicz » więcej 2019-11-18, godz. 14:40, ROD - artykuły "Ufność nieszczęśliwych nigdy ich nie zawiedzie". Dzień Ubogich w Opolu Po raz drugi w Opolu zagościł Dzień Ubogich. Na rynku przy wspólnym stole spotkali się ubodzy, bezdomni, samotni, ale także Ci, którzy chcą pomóc. Hasłem, które przyświeca organizatorom w tym dniu jest cytat 'Ufność nieszczęśliwych… » więcej 2019-11-15, godz. 16:20, ROD - artykuły Hackathon, czyli w poszukiwaniu rozwiązań dla przemysłu Młodzi projektanci od dzisiaj (15.11) do jutra będą szukać rozwiązania konkretnego problemu dla Przemysłu 4.0 w ramach ifm Hackathon Opole 2019. Jest to maraton programowania innowacyjnych rozwiązań dla procesów produkcyjnych jutra… » więcej 2019-11-15, godz. 16:15, ROD - artykuły Oni się wyróżniają. Rozdano Perły Powiatu Oleskiego Cztery Perły Powiatu Oleskiego rozdane. Statuetki są przyznawane miejscowym przedsiębiorcom, którzy wyróżniają się działalnością ponadprzeciętną, promując jednocześnie powiat oleski na szeroką skalę. » więcej 2019-11-14, godz. 16:40, ROD - artykuły Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj" Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu 'Opolski Bifyj'. Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów. » więcej
494495496497498499500
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »