Tybetańska kuchnia i sporty zimowe
Sobotni poranek z audycją z cyklu "Most - polsko-czeska współpraca redakcji" spędzimy w niewielkiej, malowniczej wiosce Petrikov, która przysypana śnieżnym puchem, wygląda jak zachwycająca, baśniowa kraina. Znajdziemy tam miejsce, które zachwyci również nasze podniebienie. Jego gospodarz, Zdenek Pospisil, kucharz - himalaista, poczęstuje nas specjałami kuchni tybetańskiej i nepalskiej, które przygotowuje dla odwiedzających go gości.
Ponownie będziemy także na Ramzowej, gdzie odbyła się impreza narciarska, inicjująca cykl kolejnych, z finałem we Francji. Podpowiemy jak wziąć w nich udział.
Spotkanie z tybetańską kuchnią i sportami zimowymi w najbliższą sobotę, 10 marca po 9.10 w porannym paśmie Radia Opole "Mamy weekend". Do usłyszenia.
Ponownie będziemy także na Ramzowej, gdzie odbyła się impreza narciarska, inicjująca cykl kolejnych, z finałem we Francji. Podpowiemy jak wziąć w nich udział.
Spotkanie z tybetańską kuchnią i sportami zimowymi w najbliższą sobotę, 10 marca po 9.10 w porannym paśmie Radia Opole "Mamy weekend". Do usłyszenia.