Dawno, dawno temu człowiek żywił się tym, co upolował i co zebrał na łące czy w lesie. Dziś idziemy do sklepu i kupujemy to, na co mamy ochotę. Natomiast wiedzę o tym, co nadaje się do zjedzenia wśród dziko rosnących roślin zachowali nieliczni. Jakimi roślinami możemy urozmaicić naszą kuchnię, oczywiście z poszanowaniem natury?
O dziko żyjących roślinach, które nadają się do spożycia opowiada dr Marcin Kotowski, etnobiolog z Zakładu Biologii Konserwatorskiej Roślin, z Polskiej Akademii Nauk Ogród Botaniczny, z Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie.
O dziko żyjących jadalnych roślinach opowiada etnobiolog dr Marcin Kotowski w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 1
O dziko żyjących jadalnych roślinach opowiada etnobiolog dr Marcin Kotowski w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 2
O dziko żyjących jadalnych roślinach opowiada etnobiolog dr Marcin Kotowski w rozmowie z Marzeną Śmierciak cz. 3
Audycja służąca kształtowaniu postaw prozdrowotnych, poruszająca problematykę zdrowia i zdrowego stylu życia. Wywiady ze specjalistami (lekarzami, dietetykami) komentarze ludzi żyjących w zgodzie z naturą. Program promujący aktywny styl życia oraz wartościowe sposoby spędzania wolnego czasu, służąca kształtowaniu postaw prozdrowotnych.