Radio Opole » Reporterski Obraz Dnia » W magazynie Reporterski Obraz Dnia

W magazynie Reporterski Obraz Dnia

2020-11-24, 23:40 Autor: Marzena Śmierciak

Za miesiąc Boże Narodzenie, w tym roku w pandemii. Restauratorzy już przyjmują zamówienia na świąteczne potrawy

Barszcz z uszkami [fot. pixabay.com]
Barszcz z uszkami [fot. pixabay.com]
Barszcz czerwony, uszka, a może pierogi z kapustą lub panierowany karp. Opolskie restauracje już przyjmują zamówienia na świąteczne potrawy. Do Bożego Narodzenia pozostał miesiąc. Również cukiernie i piekarnie, jak i rękodzielnicy mają świąteczną ofertę, do skorzystania z której zachęcają.
Pandemia koronawirusa mocno ograniczyła działalność zarówno lokali gastronomicznych, jak i lokalnych twórców ozdób świątecznych. Czy opolanie myślą już o świętach i zaczęli do nich przygotowania? To sprawdziła Monika Matuszkiewicz.
Posłuchaj

Zobacz także

2020-09-30, godz. 13:00, ROD - artykuły Szczepionek przeciwko grypie jak na lekarstwo Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon grypowy w trakcie pandemii. Objawy przeziębienia, grypy i zakażenia COVID-19 są praktycznie takie same. Wielu z nas nie jest w stanie odróżnić tego, dlatego pacjenci są kierowani do lekarzy Podstawowej… » więcej 2020-09-30, godz. 06:26, ROD - artykuły Największa inwestycja w historii Opola prawie gotowa. Oczyszczalnia ścieków w grudniu będzie w pełni zmodernizowana Trwa kompleksowa modernizacja oczyszczalni ścieków w Opolu związana z poprawą gospodarki wodno-ściekowej. Inwestycja jest warta blisko 210 milionów złotych. Na ten cel spółka pozyskała ok. 126 milionów z Funduszu Spójności. To… » więcej 2020-09-28, godz. 21:21, ROD - artykuły Ryk silników, ostre zakręty i duże prędkości. Za nami 51. Opolski Rajd Festiwalowy Tomasz Gucwa i Jacek Białek zostali zwycięzcami w klasyfikacji generalnej 51. Opolskiego Rajdu Festiwalowego. Załoga jechała autem Subaru Impreza. Na starcie stanęło w sumie 35 drużyn, które rywalizowały w 6 kategoriach. » więcej 2020-09-28, godz. 15:15, ROD - artykuły Smaki lata zamknięte w słoiku. Moda na przetwory nie przemija Powidła ze śliwek, grzybki marynowane, ogórki kiszone czy sok z malin na jesienne wieczory. Sezon na przetwory w pełni. Z danych Polskiego Przedsiębiorstwa zajmującego się badaniami społecznymi w 2019 roku wynika, że 75% Polaków… » więcej 2020-09-25, godz. 14:45, ROD - artykuły Studenci wracają do Opola. Ruch w akademikach Ruszyło zasiedlanie akademików opolskich uczelni. Politechnika Opolska i Uniwersytet Opolski ze względu na pandemię wydłużyły czas zakwaterowania do 1 października. » więcej
405406407408409410411
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »