Radio Opole » Poranna rozmowa Radia Opole » 'W cztery oczy' (rozmowy w latach 2010 - 2021) » Janusz Trzepizur o 14. Opolskim Festiwalu Skoków
2019-06-22, 08:35 Autor: Ewa Skrabacz

Janusz Trzepizur o 14. Opolskim Festiwalu Skoków

Janusz Trzepizur o 14. Opolskim Festiwalu Skoków
Opole to miasto bez wątpienia festiwalowe. Tym razem, w ramach XIV Opolskiego Festiwalu Skoków (22-23.06) można śledzić sportowe zmagania wyjątkowych zawodników. O szczegółach imprezy i o dużych apetytach na kolejne rekordy opowiedział koordynator festiwalu, utytułowany skoczek, Janusz Trzepizur.
- W Polsce jesteśmy imprezą numer jeden, być może ze względu na formułę. To co nas wyróżnia, to przede wszystkim skocznia. Ona jest na bieżni, nietypowo, bardzo blisko widza. To był strzał w dziesiątkę, bo zawodnik jest na wyciągnięcie ręki dla kibiców, a i dla zawodników jest to fenomenalne ustawienie – mówił Trzepizur.

- U nas skoczkowie są w centrum uwagi, bo jest tylko skok wzwyż. Na dużych mityngach trzeba dzielić tę uwagę z innymi dyscyplinami. Tu możemy śledzić rywalizację, z bliska można podziwiać piękno, bo jest to konkurencja techniczna, więc jest bardzo widowiskowa – dodał organizator.

- Cieszymy się, że lekkoatletyka na światowym poziomie zagląda do Opola i po 14 latach możemy powiedzieć, że mamy markę. Nasz pomysł na pokazanie skoku wzwyż spodobał się kibicom. Trzykrotnie nasza impreza została imprezą roku, mieliśmy najlepszy wynik, tzw. rekord świata danego roku. W zeszłym roku oglądano nas w 34 krajach, m.in. w Katarze, Japonii – informował Janusz Trzepizur.

Zobacz także

2021-03-27, godz. 08:30 Maciej Stefański o drugiej edycji naboru programu Moja Woda Program Moja Woda cieszy się w regionie dużym zainteresowaniem. W poniedziałek 22 marca ruszył drugi nabór wniosków. - Po niecałym tygodniu naboru mamy… » więcej 2021-03-21, godz. 09:00 Monika Bartel o szczegółach Narodowego Spisu Powszechnego Ludności i Mieszkań Wielkimi krokami zbliża się Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań, porannego gościa zapytaliśmy więc o szczegóły. Monika Bartel, rzecznik Urzędu… » więcej 2021-03-20, godz. 09:00 Teresa Barańska o ostatniej debacie w Ministerstwie Rodziny i Polityki Społecznej i konkursie dla samorządów Pro Familia… Gościem porannej rozmowy była wicewojewoda opolski Teresa Barańska, którą zapytaliśmy o ostatnią debatę w Ministerstwie Rodziny i Polityki Społecznej… » więcej 2021-03-14, godz. 08:35 Monika Bartel o tym, jak dokonać Narodowego Spisu Powszechnego Ludności i Mieszkań przez internet Za dwa tygodnie rozpocznie się Narodowy Spis Powszechny Spis Ludności i Mieszkań. - 1 kwietnia na stronie spis.gov.pl zostanie udostępniona aplikacja spisowa… » więcej 2021-03-13, godz. 08:35 Marek Tomków o zestawieniu najbardziej wpływowych osób w systemie ochrony zdrowia a także o szczepionkach przeciwko… Marek Tomków prezes Prezes Opolskiej Okręgowej Rady Aptekarskiej i wiceprezes Naczelnej Rady Aptekarskiej awansował na 46. miejsce w rankingu najbardziej wpływowych… » więcej 2021-03-07, godz. 08:45 Michał Kramarz o aplikacji "Opole Plus" Gościem porannej rozmowy „W cztery oczy” był Michał Kramarz, zastępca naczelnika Biura Obsługi Inwestora w Urzędzie Miasta Opola, który opowiadał o… » więcej 2021-03-06, godz. 08:45 Piotr Ciona o XI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego dla Dzieci Gościem porannej rozmowy „W cztery oczy” był Piotr Ciona, zastępca dyrektora KRUS w Opolu, który przedstawił szczegóły kolejnego konkursu skierowanego… » więcej 2021-02-28, godz. 08:25 Damian Kolarczyk o tym, dlaczego Park Naukowo Technologiczny przystąpił do Polskiej Chmury Park Naukowo-Technologiczny w Opolu dołączył do Polskiej Chmury. - Polska Chmura to porozumienie wiodących dostawców usług chmurowych - wyjaśnił w porannej… » więcej 2021-02-27, godz. 08:25 Monika Bartel o tym, jak wyglądały szkolenia kandydatów na rotmistrzów Monika Bartel z Urzędu Statystycznego Dobiegają końca szkolenia kandydatów na rachmistrzów. W województwie opolskim rachmistrzów potrzeba około 400, zgłosiło… » więcej 2021-02-21, godz. 08:30 Antoni Konopka o sieci Dziedzictwa Kulinarnego Opolszczyzny - Sieć dziedzictwa kulinarnego to realizacja pewnego pomysłu, który też przewija się w naszym kraju, kiedy mówimy o tym, że trzeba zbliżyć konsumenta… » więcej
7891011
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »