Radio Opole » Stolica Opole (DAB+) » Informacje z Opola

Informacje z Opola

2024-08-25, 10:00 Autor: Adam Wołek

Różnorodność smaków na opolskim festiwalu. "Uwijamy się jak w ukropie"

Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Festiwal Oposlkich smaków trwa na pl. Kopernika [fot. Adam Wołek]
Miłośnicy różnorodnej kuchni w Opolu w ten weekend nie mogą narzekać. Trwa 15. Festiwal Opolskich Smaków, a zjechali kucharze z różnych stron Polski i świata.
Można spróbować potraw tradycyjnych i tych egzotycznych. O to, co na stołach podczas festiwalu znajdziemy, pytał nasz reporter Adam Wołek.

- My już od wczoraj uwijamy się jak w ukropie. Ja tu już jestem siódmy raz, więc to dla mnie tradycja. Wczoraj serwowaliśmy tacosy z szarpanym mięsem z udźca indyka. A i dziś nie zabraknie atrakcji, podobnie jak jutro - podkreśla kucharz Adrian Feliks.

- Tu można naprawdę popróbować najróżniejszych dań. Od kuchni polskiej przez azjatycką po najdalsze zakątki świata z perską na czele. Opole festiwalami stoi - dodaje Alicja Sajewicz z wydziału promocji UM Opole.

- Dziś robimy charczo. To miks dziczyzny z ziołami i warzywami - informuje Karol Kus z kanału "Masz to w lesie".

Festiwal potrwa na pl. Kopernika do niedzieli (25.08).
Festiwal smaków

Zobacz także

108109110111112113114
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »