Świąteczne przysmaki, konkurs na najpiękniejszą palmę, wielkanocna kuchnia fusion oraz tradycyjny żur. Takie atrakcje czekają mieszkańców na Śniadaniu Wielkanocnym – wydarzeniu, które w stolicy regionu odbędzie się już po raz 7.
- Stworzyliśmy piękną tradycję w Opolu i mamy zamiar ją kontynuować – powiedział Arkadiusz Wiśniewski, prezydent Opola.
- Kolejne śniadanie wielkanocne z mnóstwem atrakcji. Czas wyjątkowy. Czas, który warto spędzać rodzinnie, nie spędzać go samemu. Jest też sporo produktów regionalnych, którymi będzie można się raczyć. Zapraszam serdecznie do tego wspólnego świętowania. Ja już szykuje się do gotowania żuru, którym potem będę częstował mieszkańców.
- Przygotowaliśmy mnóstwo atrakcji dla uczestników tego wydarzenia – mówi Małgorzata Kozak, z-ca dyrektora Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Opolu.
- Będą piękne stoły świąteczne przygotowane przez przedstawicieli różnych narodowości. Zapraszam państwa szczególnie na jajecznicę, która będzie smażona na żywym ogniu z 1000 jaj. Taka nowość to kuchnia molekularna, która przygotuje też po raz pierwszy paschę wielkanocną. Zachęcam też do wzięcia udziału w konkursie na niezwykłą palmę wielkanocną.
VII Opolskie Śniadanie Wielkanocne rozpocznie się 27 marca o godzinie 11:00 na opolskim Rynku.