To było mistrzowskie popołudnie na antenie Radia Opole. Zaprosiliśmy naszych słuchaczy na najlepsze lody na świecie, które zjedliśmy w towarzystwie mistrzowskich składów Gwardii Opole i Grupy Azoty ZAKSY Kędzierzyn-Koźle.
- Przygotowałem dla słuchaczy Radia Opole coś naprawdę smacznego – mówi Tomasz Szypuła, twórca mistrzowskich lodów rzemieślniczych.- Lody sycylijskiej pistacji, delikatnie słone z prażonymi orzechami pistacjowymi, orzeźwiający sorbet z mango, z marakui ze świeżą miętą. Jest smak mistrzowski, lody Hyćka, czyli lody z kwiatów czarnego bzu, z konfiturą z owoców z czarnego bzu i kruszonką. Na pewno smaczne.
Co zostało szybko zweryfikowane przez słuchaczy Radia Opole.
- Hyćkę próbujemy.
-
I jak smakuje? - Bardzo dobrze, mistrzowsko.
- Jagodowe i muszę przyznać, że nie są ani za słodkie. Tego cukru ani za dużo, ani za mało. Akurat.
- Super. Najważniejszy czarny bez - mówili słuchacze.
W wydarzeniu Radia Opole wzięli również udział zawodnicy Grupy Azoty ZAKSY Kędzierzyn-Koźle i Gwardii Opole. Wśród nich Wojciech Żaliński, przyjmujący ZAKSY i Piotr Jędraszczyk, rozgrywający Gwardii Opole.
- Fantastyczna atmosfera, dużo atrakcji – szczególnie dla najmłodszych. I wychodzimy do ludzi i pokazujemy, że jesteśmy jednymi z was, jednymi z mieszkańców tego fantastycznego regionu.
- Takie akcje, myślę, że są potrzebne. Łączą zawodników z kibicami, także jak najbardziej popieram i super się dzisiaj bawiłem - dodał Piotr Jędraszczyk.
- Bardzo się cieszymy, że nasi słuchacze dopisali, bo atrakcji było mnóstwo – mówi Barbara Więcek, z działu marketingu Radia Opole. - Były lody mistrza Polski Tomka Szypuły. Oprócz tego była strefa dla dzieci, w której były warsztaty, gry i zabawy. Byli tacy goście, jak siatkarze ZAKSY Kędzierzyn-Koźle, a także "Gwardziści" z Opola. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Nie zabrakło też dobrej zabawy, konkursów i nagród, o które słuchacze Radia Opole walczyli z ogromnym zaangażowaniem.