"Żywność bez tajemnic" to tytuł konferencji naukowej, na którą w najbliższy czwartek (11.05) zaprasza Katedra Inżynierii Biosystemów i Procesów Chemicznych Wydziału Inżynierii Produkcji i Logistyki Politechniki Opolskiej. Wydarzenie połączone będzie z promocją nowego kierunku studiów "Dietetyka i jakość żywności". Początek spotkania o godz. 09:00 w Auli Błękitnej Łącznika Politechniki Opolskiej przy ul. Mikołajczyka 16 w Opolu.
Konferencja kierowana jest przede wszystkim do uczniów szkół średnich zainteresowanych zagadnieniami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności oraz aspektów zdrowego żywienia człowieka, studentów zainteresowanych dietetyką, produkcją żywności oraz pomiarem jej jakości, przedsiębiorców i przetwórców sektora rolno-spożywczego.
Szczegóły programu wydarzenia zamieszczamy poniżej. Chęć udziału można zgłaszać na adres:
e.polanczyk@po.edu.pl
Radio Opole jest patronem medialnym wydarzenia.