Radio Opole » Stolica Opole (DAB+) » Informacje z Opola

Informacje z Opola

2021-10-18, 19:00 Autor: Monika Matuszkiewicz

Wojewódzkie Dni Szefa Kuchni. Uczniowie opolskiej szkoły gastronomicznej pokazali, jak się smaży placki

Uczniowie opolskiej szkoły gastronomicznej zakasali rękawy i pokazali, jak się robi placki... ziemniaczane [fot. archiwum prywatne]
Uczniowie opolskiej szkoły gastronomicznej zakasali rękawy i pokazali, jak się robi placki... ziemniaczane [fot. archiwum prywatne]
Uczniowie opolskiej szkoły gastronomicznej zakasali rękawy i pokazali, jak się robi placki... ziemniaczane [fot. archiwum prywatne]
Uczniowie opolskiej szkoły gastronomicznej zakasali rękawy i pokazali, jak się robi placki... ziemniaczane [fot. archiwum prywatne]
Najpierw było szybkie szkolenie, a potem praktyka. Za smażenie placków ziemniaczanych wzięli się dzisiaj (18.10) uczniowie 1 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych ZSZ nr 4 w Opolu.
Królowały głównie placki z dodatkiem dyni, cukinii oraz marchewki. Nie zabrakło także dipów. Zajęcia odbyły się w ramach trwających Wojewódzkich Dni Szefa Kuchni. Udział w nich bierze 10 szkół z całego regionu.

Wśród nich są szkoły gastronomiczne z Nysy, Olesna czy Strzelec Opolskich. W trakcie obchodów nauczyciele przedmiotów zawodowych będą dzielić się wiedzą i doświadczeniem. Takie święto jest doskonałą okazją, aby promować zawód szefa kuchni oraz odnaleźć kolejne talenty sztuki kulinarnej.

Zobacz także

1160116111621163116411651166
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »