Radio Opole » Ze zdrowiem Ci do twarzy » Posłuchaj audycji » Od kuchni przez Kresy do serca! Rozmowa z Anną …
2020-11-07, 12:24 Autor: Katarzyna Zawadzka

Od kuchni przez Kresy do serca! Rozmowa z Anną Komstą

Anna Komsta [fot. Katarzyna Zawadzka]
Anna Komsta [fot. Katarzyna Zawadzka]
Różnorodna, nieoczywista i bliska naturze - taka jest kuchnia kresowa. Przepisy, ale też historię o tym, jak dawniej jadano, postanowiła zabrać i opisać Anna Komsta. Tak powstała opowieść o burzliwych i wielowątkowych losach naszych przodków ukazana ...od kuchni. Tym razem w audycji mówiliśmy o książce "Opowieści stołu. Ze Wschodu na Zachód". Posłuchajcie!

Zobacz także

2021-08-23, godz. 13:23 Współczucie zamiast wystawiania stopni światu. Michał Cichy "Do Syta" Jak medytacja pomaga poradzić sobie z wypaleniem zawodowym? Dlaczego wielu z nas ulega toksycznym szefom? Jak zachować "siłę spokoju" w niespokojnych czasach?… » więcej 2021-08-23, godz. 11:30 O profilaktyce cukrzycy. Rozmowa z Elżbietą Turczą-Jakubowską Diabetolożka Elżbieta Turcza-Jakubowska mówiła na naszej antenie, jak samemu możemy sprawdzić sobie poziom cukru i dlaczego warto to robić. Było także… » więcej 2021-08-17, godz. 15:11 W ogniu ocen. Czy trudno jest rozmawiać o rozwodzie? Helen Mazanova gościem programu Czy w naszym społeczeństwie wciąż trudno jest rozmawiać o rozwodzie? Jakie stereotypy mu towarzyszą? O tym, że nie mamy pełnego wglądu w życie drugiego… » więcej 2021-08-17, godz. 15:00 Masaż, joga i przepływ energii. Rozmowa z Martą Majdecką Schematu energetycznej budowy człowieka nie znajdziemy w podręcznikach do biologii. Wiele osób interesuje się jednak tym zagadniemy popularnym w medycynie… » więcej 2021-08-16, godz. 16:59 Po co ta depilacja? Rozmowa z dr Anną Czerner Propagatorki ruchu "Body Hair Movement" rezygnują z depilacji. W mediach społecznościowych i w codziennym życiu pokazują swoje ciało z naturalnym owłosieniem… » więcej 2021-07-31, godz. 18:18 Jaka dieta zmniejsza ryzyko raka? Rozmowa z Joanną Gruszką [PRZEPIS] Niemiecki biochemik Otto Warburg, laureat Nagrody Nobla, już sto lat temu zwracał uwagę na rolę cukru w odżywianiu komórek nowotworowych. Czy inspirując… » więcej 2021-07-31, godz. 17:57 Profilaktyka onkologiczna jest bardzo ważna! Rozmowa z Barbarą Radecką Jakie mamy możliwości diagnostyczne w dziedzinie profilaktyki raka jelita grubego? Dlaczego samobadanie piersi jest tak istotne? Jak bardzo onkologia rozwinęła… » więcej 2021-08-23, godz. 12:50 Gdzie czai się cukier? Elżbieta Turcza-Jakubowska o diecie Polaków Diabetolożka Elżbieta Turcza-Jakubowska na naszej antenie opowiedział o zbilansowanej diecie, która jest istota w profilaktyce wielu chorób w tym cukrzycy… » więcej 2021-07-15, godz. 12:22 Powrót do "Czasu Snu". Paweł Zając gościem programu Didgeridoo to tradycyjny instrument Aborygenów. Szacuje się, że w niezmienionej formie przetrwał 50 tys. lat. W jego brzmienie mogliśmy wsłuchać się za… » więcej 2021-07-14, godz. 13:18 Bezwstydnie o wstydzie. Rozmowa z Gabrielą Eliasz-Łukasiewicz O wstydzie rozmawialiśmy na antenie Radia Opole. W jaki sposób odczuwamy go w naszym ciele i jak to uczucie na nas wpływa? Czy wstyd jest nam do czegoś potrzebny?… » więcej
12345
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »