Radio Opole » Kraj i świat
2022-12-03, 23:40 Autor: PAP

MŚ 2022 - Argentyna - Australia 2:1 (opinie)

Po meczu Argentyna - Australia (2:1) powiedzieli:


Lionel Scaloni (trener reprezentacji Argentyny): "Jesteśmy zadowoleni, to był bardzo trudny mecz. W pierwszej połowie wywierali na nas dużą presję, a gol Messiego otworzył spotkanie. W drugiej połowie poprawiliśmy kilka rzeczy i uważam, że zespół nie zasłużył na cierpienie w końcówce, raczej na podwyższenie wyniku. Ale to typowy mecz mundialu. Zmierzyliśmy się z bardzo trudnym przeciwnikiem. Ludzie muszą zrozumieć, że w mistrzostwach świata trudność jest maksymalna.


- Zmierzenie się z Louisem van Gaalem (trenerem reprezentacji Holandii w ćwierćfinale - PAP) to powód do dumy. Wiemy wszystko, co zrobił dla futbolu. To będzie bardzo dobre starcie dwóch mocnych rywali. Niestety, jeden z nich będzie musiał odejść".


Graham Arnold (trener reprezentacji Australii): "Powiedziałem chłopakom, że nie mogę być bardziej dumny z nich. To była długa, ciężka podróż trwająca cztery i pół roku. Oczywiście jestem trochę rozczarowany, bo uważamy, że mogliśmy zrobić jeszcze trochę więcej. Ale jestem pewien, że kraj też jest bardzo dumny z tych chłopców. Nie każdego dnia grasz z trzecią najlepszą drużyną na świecie (wg rankingu FIFA - PAP) i myślę, że wykonaliśmy bardzo dobrą robotę. Słyszeliśmy, że mamy najgorszą kadrę w dziejach, a dotarliśmy do 1/8 finału, jak w 2006 roku, ale zdobywając sześć punktów, co nigdy się nie zdarzyło. Messi? On jest niesamowity. To jeden z największych wszech czasów. Jest niezwykły. Miałem zaszczyt grać przeciwko Diego Maradonie i trenować przeciwko Argentynie Messiego". (PAP)


wkp/ co/


Kraj i świat

2023-01-27, godz. 06:40 Warszawa/ Wystawa prac Jerzego Dudy Gracza pt. „Preludium” - od soboty Wystawę dzieł artysty z Kolekcji Wrocławskiej, największego - poza kolekcją rodzinną - prywatnego zbioru malarstwa Jerzego Dudy Gracza będzie można oglądać… » więcej 2023-01-27, godz. 06:30 Lubelskie/ Maraton Teatralny w Gardzienicach – od piątku „Miłość i pogarda” na bazie mitologii norweskiej i polsko-słowiańskiej, „Ifigenia w Aulidzie” Eurypidesa, „Wesele” Wyspiańskiego - te spektakle… » więcej 2023-01-27, godz. 06:20 Synoptyk IMGW: w piątek nadal duże zachmurzenie, możliwe słabe opady marznącej mżawki Piątek będzie kolejnym dniem z dużym zachmurzeniem. Jak powiedziała PAP synoptyk Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej Dorota Pacocha, więcej przejaśnień… » więcej 2023-01-27, godz. 06:20 „Jesteś księdzem, więc musisz być wrogiem” – 70 lat od procesu kurii krakowskiej 70 lat temu, 27 stycznia 1953 r., komunistyczni sędziowie wydali wyrok w procesie pokazowym duchownych kurii krakowskiej. Zapadły wyroki śmierci, dożywocia… » więcej 2023-01-27, godz. 06:20 Dziś Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu został ustanowiony przez ONZ, by uczcić pamięć 6 milionów Żydów zamordowanych przez Niemców podczas… » więcej 2023-01-27, godz. 06:20 USA/ W ostatnim dwudziestoleciu liczba diagnoz autyzmu wzrosła aż o 500 procent Liczba udokumentowanych przypadków zaburzeń ze spektrum autyzmu w niektórych stanach USA wzrosła w ostatnim 20-leciu aż o 500 proc. Najwięcej nowych przypadków… » więcej 2023-01-27, godz. 06:10 Lampy UV do paznokci uszkadzają DNA i powodują mutacje Urządzenia UV do suszenia i utwardzania lakieru do paznokci mogą stanowić większy problem dla zdrowia publicznego niż sądzono dotychczas. Naukowcy z Uniwersytetu… » więcej 2023-01-27, godz. 06:10 Obowiązkowe testy dla starszych kierowców pomagają zapobiegać wypadkom drogowym Liczba kolizji z udziałem pojazdów silnikowych znacząco spadła po tym, jak Japonia wprowadziła obowiązkowe testy przesiewowe funkcji poznawczych dla starszych… » więcej 2023-01-27, godz. 06:10 COVID-19 u ciężarnych kobiet może uszkadzać łożysko i zagrozić płodowi Łożysko u ciężarnych kobiet, które przeszły COVID-19 podczas ciąży może podlegać uszkodzeniom, co zagraża prawidłowemu rozwojowi płodu - wynika z… » więcej 2023-01-27, godz. 06:10 Oborniki/ Las w goglach VR - multimedialne centrum edukacji leśnej Z pomocą wirtualnej rzeczywistości możemy m.in. własnoręcznie posadzić drzewa, zasiąść w kabinie harwestera czy sprawdzić, jak drzewa pobierają wodę… » więcej
1234567
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »