Radio Opole » Ze zdrowiem Ci do twarzy » Posłuchaj audycji » Komu herbaty? Adam Taradejna o walorach i sekretach…
2019-10-28, 16:12 Autor: Katarzyna Zawadzka

Komu herbaty? Adam Taradejna o walorach i sekretach liściastego napoju

Adam Taradejna [fot. Katarzyna Zawadzka]
Adam Taradejna [fot. Katarzyna Zawadzka]
Czarki w dłoń i sięgamy po łyczek zielonej herbaty z młodych listków tzw. tipsów. Taka wpływa na nas najkorzystniej twierdzi gość Radia Opole znawca herbaty z Krapkowic - Adam Taradejna. W audycji opowiedział, w jaki sposób parzyć zieloną herbatę, aby wydobyć z niej to, co najcenniejsze. Jak dobrać odpowiednie proporcje pod względem ilości wody i liści? Dlaczego herbata z cytryną to niekoniecznie najlepsze połączenie? O tym wszystkim mówiliśmy w programie "Ze zdrowiem Ci do twarzy".
Adam Taradejna w programie "Ze zdrowiem Ci do twarzy"
Audycja "Ze zdrowiem Ci do twarzy" na antenie Radia Opole w każdą sobotę od godz. 12:00 do 14:00. Zapraszamy!

Zobacz także

2021-07-14, godz. 13:18 Bezwstydnie o wstydzie. Rozmowa z Gabrielą Eliasz-Łukasiewicz O wstydzie rozmawialiśmy na antenie Radia Opole. W jaki sposób odczuwamy go w naszym ciele i jak to uczucie na nas wpływa? Czy wstyd jest nam do czegoś potrzebny?… » więcej 2021-06-27, godz. 18:36 SailOceans o życiu na łodzi i marzeniach, których nie warto odkładać Dom zbudowali na wodzie i dali się ponieść falom! SailOceans to czteroosobowa rodzina, która pięć lat temu zamieszkała w trimaranie. Jak wygląda ich codzienne… » więcej 2021-06-26, godz. 14:53 Jak zadbać o swoje granice? Rozmowa z Kają Tomczyk Nasze emocje są ważną informacją na temat tego, jak czujemy się w relacjach międzyludzkich. Warto poświęcić im uwagę. Jak zadbać o własne granice i… » więcej 2021-06-21, godz. 11:58 Jak uwolnić siebie w tańcu? Rozmowa z Daną Chmielewską Tancerka, performerka, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku oraz kierunku Dance and Body Studies w Wyższej Szkole Umiejętności Społecznych w Poznaniu… » więcej 2021-06-21, godz. 15:46 Co Meksyk dał światu? Rozmowa z Agnieszką Kimlą Kosztowaliśmy meksykańskiej kuchni i sprawdziliśmy, co dała ona światu. Naszym gościem była opolanka z Meksyku - Agnieszka Kimla, która jest przewodniczką… » więcej 2021-06-15, godz. 11:42 "Historia uwalniania się jest uniwersalna". Rozmowa z Joanną Bator Z pisarką Joanną Bator rozmawialiśmy o najnowszej prozie "Gorzko, gorzko". To saga o czterech pokoleniach kobiet. Opowiada o potrzebie miłości i wolności… » więcej 2021-06-12, godz. 16:11 "Nie ma głąbów matematycznych". Rozmowa z Janiną Bąk [FILM] Autorka bloga Janina Daily i książki "Statystycznie rzecz biorąc, czyli ile trzeba zjeść czekolady, aby dostać Nobla" - Janina Bąk odwiedziła studio Radia… » więcej 2021-06-08, godz. 10:44 Czego nie wiemy o roślinach? "Dzika kuchnia" dr. hab. Łukasza Łuczaja Co powiecie na frytki z łopianu po japońsku? Albo pierogi z niecierpka? Gościem programu był autor książki "Dzika kuchnia" dr hab. Lukasz Łuczaj - botanik… » więcej 2021-06-06, godz. 15:02 Z psychoterapeutą Jackiem Lekkim o naszym podejściu do natury Psychoterapeuta, filolog i członek inicjatywy FOTA4Climate - Jacek Lekki był gościem programu. Skąd bierze się nasza kompulsywna potrzeba sprawowania kontroli… » więcej 2021-06-06, godz. 14:45 Ina Kubas o kuchni pięciu przemian i zupie mocy Było o gotowaniu według pięciu smaków, żywiołów i pór roku (bo tyle jest ich w Chinach). Ina Kubas - terapeutka medycyny chińskiej, naturoterapeutka i… » więcej
12345
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »