Radio Opole » Ze zdrowiem Ci do twarzy » Posłuchaj audycji » Roślinne inspiracje w kuchni. Rozmowa z autorką ...
2018-06-22, 11:46 Autor: Ze zdrowiem Ci do twarzy

Roślinne inspiracje w kuchni. Rozmowa z autorką Jadłonomii - Martą Dymek

Marta Dymek [fot. Katarzyna Zawadzka]
Marta Dymek [fot. Katarzyna Zawadzka]
Plenerowe studio Radia Opole odwiedziła Marta Dymek - autorka bloga Jadłonomia, dwóch książek o daniach wegańskich oraz programu kulinarnego w stacji "Kuchnia+". Nasze spotkanie odbyło się w ramach III Festiwalu Książki w Opolu, któremu towarzyszyła audycja "Ze zdrowiem Ci do twarzy".
Posłuchajcie, jak dania z całego świata można przenieść na polski stół wykorzystując nasze sezonowe rośliny. Dlaczego nie potrzebujemy już tyle mięsa, co neolityczny człowiek? I jak mocno bezmięsne tradycje wiążą się z rodzimą kuchnią? O tym była mowa w tym programie.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »