Radio Opole » Reporterskie tu i teraz » W magazynie 'Reporterskie tu i teraz'

W magazynie "Reporterskie tu i teraz"

2019-11-14, 16:40 Autor: Cezary Puzyna

Carpaccio z wędzonej piersi z kaczki, krupniok, karp wędzony, sarnina... wystartował "Opolski bifyj"

Degustacja tradycyjnych potraw w nowoczesnym wydaniu na Zamku w Mosznej. Ruszył "Opolski Bifyj" [fot. Wiktoria Palarczyk]
Degustacja tradycyjnych potraw w nowoczesnym wydaniu na Zamku w Mosznej. Ruszył "Opolski Bifyj" [fot. Wiktoria Palarczyk]
Uroczystą kolacją degustacyjną na Zamku w Mosznej zainaugurowano III edycję Festiwalu "Opolski Bifyj". Pięciu szefów kuchni przygotowało w sumie pięć tradycyjnych potraw z regionalnych produktów.
Opolska Regionalna Organizacja Turystyczna od lat działa na rzecz promocji regionu i rodzimych produktów. W 2015 r. stworzyła Szlak Kulinarny Województwa Opolskiego „Opolski Bifyj”. I to właśnie chęć promocji zarówno tradycyjnej kuchni Śląska Opolskiego, jak i tradycyjnych i regionalnych produktów – stały się główną inspiracją przyświecająca organizacji tego festiwalu.
Opolski bifyj

Zobacz także

1234567
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »