Radio Opole » Program Radia Opole

Radio Opole (Region) z 17 sierpnia 2017 roku

0:00 RADIO OPOLE DO ŚWITU
W paśmie nocnym Radia Opole dowiemy się:
  • jak Polacy oceniają mijające powoli wakacje,
  • jakie skutki ekologiczne przyniósł wielki pożar z 1992 roku w okolicy Kuźni Raciborskiej,
  • czym na meczach zajmują się kibice,
  • kto zgadywał, ile ziarnek grochu jest w butelce,
  • dlaczego w lecie chmury tworzą się najczęściej po południu,
  • kto mieszka w… asfalcie.
Poza tym usłyszymy również kolejny odcinek „W pustyni i w puszczy” Henryka Sienkiewicza, czas wypełnią także fragmenty wybranych audycji minionego dnia, nie zabraknie kalendarium historycznego i muzycznego oraz reportażu.

Po północy do 6:00 rano zaprasza Adrian Chimiak. Do autora można napisać na adres: adrian.chimiak@radio.opole.pl

Zobacz: Ramówka lato 2017 - pasmo główne
Nadajemy też w technologii DAB+ - sprawdź program Radia Opole 2
15:00 POPOŁUDNIOWY REFLEKTOR
Afera związana ze skażonymi jajami zatacza coraz szersze kręgi. Właśnie okazało się, że do Niemiec trafiło nie 10 milionów, jak przypuszczano, ale kilkadziesiąt milionów kurzych jaj skażonych środkiem owadobójczym fipronil. W Polsce stwierdzono obecność zakażonych jaj w co najmniej trzech województwach. Z jakim zagrożeniem to się wiąże i dlaczego tak często to właśnie jajka, czyli ważny element naszej diety, stają się powodem niepokoju? Zapytamy o to wojewódzkiego lekarza weterynarii Wacława Bortnika.

W audycji także:

15:50 Rzeczpospolita Trzecia i Pół – Bolesław Bezeg
16:10 Pracodawcy, związkowcy – wspólna sprawa – debata
16:40 Praca dla młodych – Mariusz Chałupnik
16:50 Działają i pomagają. OPP na Opolszczyźnie – Krzysztof Dobrowolski

Zapraszają od 15:05 do 17:00 - Beata Granatowska i Ireneusz Prochera. Do autorów można pisać na adres: beata.granatowska@radio.opole.pl oraz ireneusz.prochera@radio.opole.pl

Zobacz: Ramówka lato 2017 - pasmo główne
Nadajemy też w technologii DAB+ - sprawdź program Radia Opole 2
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej »